Wat is er zo slecht aan drugs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles. Je raakt eraan verslaafd en ze helpen je gezondheid in de vernieling.

Je raakt er verslaafd aan en vaak is het slecht voor je lichaam + het kost veel geld en als je verslaafd bent moet je het kopen en doe je alles eraan om het te krijgen

Drugs (soft, hard, alcohol, nicotine,...) wekken verslaving op en vernietigen je lichaam. Daarnaast ook een complete sociale vernietiging.

Je voelt je moe de volgende dag want je gaat te lang door dan dat je lichaam eigenlijk aan kan. De dagen erna val je in een diep gat want je hebt je te gelukkig gevoelt. En na veel gebruik...doe je veel mensen pijn. En ook jezelf.

Je vraag zet me aan het denken. Er zijn wel drugs die algemeen geaccepteerd worden en die wel ergens goed voor zijn. Natuurlijk gaat het dan altijd om matig gebruik. Denk aan Koffie: geeft een opkikker Glas wijn (rood) zorgt voor een betere stofwisseling en verhoogt de weerstand Matig alcoholgebruik verkleint risico op hart- en vaatziekten (Medicinale) cannabis wordt soms voorgeschreven bij gezondheidsklachten Zo zijn er vast wel meer voorbeelden te vinden van drugsgebruik wat zelfs goed is. "Niet slecht" is nog een breder begrip. Ik denk dat er nuances zijn in het gebruik van drugs / verslavende middelen. Alcohol wordt algemeen geaccepteerd maar is vaak oorzaak van ongelukken en geweld. Over suikerverslaving maakt bijna niemand zich druk, maar dat kan ongezonder en gevaarlijker zijn dan het zo nu en dan roken van een joint. Oftewel: de cultuur waarin we leven heeft heel veel invloed op de mate waarin we drugs wel of niet slecht vinden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100