Hoe ben ik aangekomen tijdens calorie tekort?

Beste,

Ik zit in een calorie tekort en doe regelmatig een kracht training tussendoor. En ik kom alleen maar aan in kilo’s. Is dat dan in vet? Want in spiermassa aankomen is vrijwel onmogelijk volgensmij. Ik eet 1400 kcal per dag. Is er een site waar ik precies kan berekenen hoeveel ik moet eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik snap niet goed waarom je niet in spiermassa kan aankomen. Je doet toch krachttraining? Spieren wegen meer dan vet. Trouwens, vergeet die diëten met weinig calorieën. Je lichaam gaat dan gewoon in ‘spaar-modus’ en vertraagt je metabolisme. Nadien komen die kilo’s gewoon weer terug. Anders gaan eten en veel bewegen is het enige dat werkt. Toen ik wilde afvallen ging ik driemaal per week 100km fietsen en drie dagen 15 á 20km stevig doorwandelen. Zondag rustdag. Op een half jaar verloor ik 25kg. Ik lette zelfs niet op wat ik at. Hoe meer spieren je kweekt, hoe meer calorieën je gaat verbruiken. Dus het gaat steeds makkelijker om gewicht verliezen. Het kan ook zijn dat je vocht vast houdt. Maar dat kan alleen een dokter bevestigen.

Als je bent aangekomen, had je geen calorietekort. De berekeningen mbt zogenaamd calorietekort zijn vaak dubieus, omdat ze uitgaan van een vaste snelheid van stofwisseling (vaste basal metabolic rate) - en die vooronderstelling klopt niet. Basal metabolic rate past zich aan bij je dieet, vandaar ook het jojo effect. Verder zeg je dat 1400 kcal per dag EET, maar wat drink je? Energiedrankjes bevatten zo'n 40 kcal per 100ml, dus 2-3 blikjes drinken na het trainen levert een forse extra aanvulling qua calorieën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100