Waarom zou een vaccin tegen corona wel helpen als het griepvaccin (griepprik) ook niet echt helpt?

Van de griepprik is nooit, middels RCT (Randomized Controlled Trials), wetenschappelijk aangetoond dat het bewezen effectief en veilig is. De aangenomen effectiviteit van ongeveer
50% is slechts een inschatting. Er vallen door griep nog altijd heel veel doden en zijn er veel besmettingen ieder jaar.
Zowel het Coronavaccin als het griepvaccin activeren het immuunsysteem dmv een inactief ingespoten virus of nu mRNA techniek.
In beide gevallen muteert het virus, dus waarom zou het Corona vaccin wel helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het coronavaccin werkt veel beter dan het griepvaccin: uit onderzoeksresultaten blijkt dat het vaccin in ruim 90 procent van de gevallen effectief is. Hierbij moet nog wel een slag om de arm gehouden worden: directeur Emer Cooke van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft zich in een interview positief uitgelaten over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Terwijl de beoordeling nog gaande is, zegt Cooke: “We zijn steeds meer overtuigd van de testresultaten die ons ter beoordeling voorliggen. Als u het mij twee maanden geleden had gevraagd, was ik veel minder overtuigd dan nu.” Het EMA zal nog voor het einde van de maand een eindoordeel geven. Dan weten we het zeker.

Toegevoegd op 16 december 2020 12:27: bron
Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/...
https://www.dvhn.nl/binnenland/EMA-steeds-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100