Als we het virus blijven indammen, reken ik dan goed dat we er een aantal jaren zoet mee zijn?

Beste mensen,

Stel we zijn met 18.000000 miljoen mensen en iedere dag raken er 4000 mensen besmet. We gaan het daarna weer indammen zodat er nog maar b.v. 50 tot 100 mensen besmet raken. Reken ik dan goed dat we er jaren over moeten doen voordat er immuniteit bereikt is?
Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die zich niet laten testen en het toch hebben gehad. We weten het niet. Maar door dat virus steeds in te willen dammen krijg ik het idee dat het jaren kan duren voordat we klaar zijn. Kan iemand mijn uitleggen hoe dat zit? Een rekenkundig wonder?
Even los laten of er een vaccin beschikbaar komt.
vr gr Gonna

Weet jij het antwoord?

/2500

NEEN, daar kan ook een rekenkundig wonder niet mee rekenen.. Anno 2020 zijn er ruim 7 miljard mensen op de wereld. Dat zijn er dus 7.000.000.000. Wat jij aangeeft zijn er 18.000.000 miljoen = 18.000.000.000.000, dat zijn er ruim 2.570 keer zoveel. Daar is dus niet mee te rekenen. Je kan er wel van op aan, dat een van de vele Corona-virussen (Covid-19 is niet de enige) de wereld nog een aantal jaren zal teisteren.

Bronnen:
https://www.beleven.org/feest/wereldbevolkingsdag

Theoretisch hoeven we er geen jaren zoet mee te zijn. Als het virus door maatregelen en groepsimmuniteit te weinig kans krijgt mensen te besmetten, zal het uitdoven. Maar dat lijkt een utopie, nu het een pandemie is geworden. Daarnaast kan een vaccin uitkomst bieden.

Bronnen:
https://www.trouw.nl/wetenschap/bloeddonor...
https://www.welingelichtekringen.nl/gezond...

Ja, als er verder niets gebeurt, zal het inderdaad jaren duren voordat er groepsimmuniteit is bereikt. Maar de vraag is, of groepsimmuniteit eigenlijk wel het haalbare en gewenste doel is - of dat het doel is om te wachten op een vaccin of behandelingen n tot die tijd het aantal doden zo klein mogelijk te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100