Als herbesmetting met Corona mogelijk is, wat heeft een vaccinatie dan voor zin?

Er zijn inmiddels een aantal gevallen bekend van herbesmetting met het Corona virus. Dat is dus bij mensen die echt al een besmetting hebben gehad, en daar antistoffen tegen hebben opgebouwd. Als je dan wordt gevaccineerd met een 'afgezwakte versie' van het virus, waardoor je nagenoeg geen verschijnselen zou hebben, hoe kan je dan zeker zijn dat je goed bent beschermd tegen een corona besmetting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaccinatie heeft altijd zin om de kans de ziekte te krijgen te verkleinen. 100% garantie heb je nooit, niet bij de gewone griepprik en niet bij de Coronaprik. Virussen (en bacteriën) muteren nu eenmaal erg gemakkelijk en er bestaat dus altijd een kans, dat een bepaalde variant tegen de immuniteit in werkt. Van de andere kant wort door een vaccin ook de nodige immuniteit gegeven tegen nieuwe mutanten. JA, en daarom is het best zinvol en wordt het tijd, dat we een goed vaccin krijgen.

Omdat er word gezocht naar een vaccin dat een 'betere' immuniteit geeft dan de ziekte, en ook herbesmetting onmogelijk maakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100