Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat helpt bij langdurige jeuk in de gehoorgang?

Graag tips op natuurlijke basis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk heb je last van teveel en inmiddels verdroogd oorsmeer. Voordat je het behandelt eerst naar de huisarts om zeker te weten wat de oorzaak is. Bel even de huisarts en overleg of je eerst een paar druppels olie in je oor moet masseren. -Niet met je vinger IN je oor- Houd je hoofd scheef, druppelen en dan met vinger op de buitenkant van je oor drukken. Door de olie in je oor vermindert de jeuk. Maak een afspraak bij de huisarts en mocht het op uitspuiten aankomen, dan heb je dus al met olie gedruppeld om het oorsmeer zacht te maken. (Bij mijn huisarts moet je zelf eerst een paar dagen olie gedruppeld hebben)

Vaak betekent jeuk in je oor dat de huid van je gehoorgang ontstoken is. Vooral als je vaker oordopjes o.i.d. in je oren draagt. Het kan echter ook ontstaan doordat je veel in je oren gekrabt hebt of met een wattenstaafje hebt willen reinigen. Je kunt het ook krijgen doordat je gezwommen hebt in chloor/of verontreinigd water, in bad geweest bent met zeep-houdende badproducten of door make-up, reinigings&verzorgingsprodukten. Het kan ook door eczeem of een huidallergie ontstaan.... Jeuk in het oor kan ook door ingedikt oorsmeer komen...oorsmeer is namelijk belangrijk om het oor schoon te houden en te beschermen tegen vuil, stof en bacteriën. Het oorkanaal reinigt zich doorgaans altijd zelf. De jeuk is een teken dat de huid van de gehoorgang geneest en je zou er eigenlijk vanaf moeten blijven. Helaas is jeuk heel vervelend en dat wil je niet en je kunt dan vaak niet anders dan die jeuk proberen te verlichten. Hoe meer je in je oren peutert, hoe meer oorsmeer je verliest! Hoe heviger de jeuk en irritatie dus worden. Ik heb het zelf ook wel eens gehad en heb toen bij de drogist een pompflesje van Vogel gehaald. Het heet 'A.Vogel Oorspray Jeuk' en bevat een combinatie van natuurlijke kokos- en zonnebloemolie met goudsbloemextract. Heerlijk... de jeuk ging vrijwel meteen weg en ik had niet langer de dwang om te krabben of hard te wrijven. Bekijk de bijsluiter maar eens; https://www.avogel.nl/datafiles/datafeed/bijsluiters-pdf/Oorspray-Jeuk.pdf Mij heeft het toen echt geholpen. Mocht het alleen oorsmeer zijn dan kan je dit dus eerst proberen als je geen tijd voor een huisarts hebt. Blijf je last houden, dan kan de huisarts een lokale behandeling geven. Vaak is een zg. oortoilet nodig om de oren zonder huidsbeschadiging te reinigen. Hij kan ook zure druppels voorschrijven die al dan niet corticosteroïd en antibiotica bevatten. Soms heb je wel antibiotica nodig!

Bronnen:
https://gezondr.nl/jeuk-in-de-oren-meestal...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100