Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn dochter is allergisch aan antibiotica, is er een tuin of kruid dat helpt om ontstekingen beter te genezen bij kattenbeet?

ze heeft de wonde al ontsmet met isobetadine maar de wonde blijft rood en vocht uit

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, als een kat die ook muizen eet en zachte brokjes en z'n tanden niet poetst kan het in de kattenbek een zootje zijn en een beet transporteert dat zootje naar de wond. Is de wond ontstoken hierdoor help ontsmetten geen moer meer. Betadinezalf en een verbandje is prima en voor de rest ff afwachten. Mag ze geen antibiotica hebben of geen ontstekingsremmers? Het lichaam is meestal zelf best in staat om een ontsteking te lijf te gaan en als het over een paar dagen niet beter wordt kun je naar de huisarts en als ze geen penicilline of iets dergelijks mag hebben kan de arts een ontstekingsremmer voorschrijven als hij of zij dat nodig vindt. Ik denk dat het wel mee zal vallen en trouwens "kurkuma" als thee schijnt een goede ontstekingsremmende werking te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100