Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt de reactie van het tegengaan van candida?

als je candida aanvalt wordt je altijd eerst zieker...

Weet jij het antwoord?

/2500

Over candida wordt heel veel geschreven, maar lang niet alles wat geschreven is is wetenschappelijk goed onderbouwd. Candida is een een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door de gistachtige schimmel Candida albicans. Deze gist is bij vrijwel iedereen op de huid, in de mond, darmen en bij vrouwen in de vagina aanwezig, net als heel veel bacteriesoorten waarmee het een evenwicht vormt. Bij verstoring van het evenwicht, bijvoorbeeld door een antibioticumkuur of een verminderde afweer, kan candida de overhand gaan krijgen en wordt gesproken van een infectie. Een candida infectie kan op de plek waar deze zich voordoet zorgen voor klachten, maar deze zijn meestal niet ernstig en gaan vaak zonder behandeling vanzelf over. Vee alternatieve genezers wijzen candida aan als hoofdschuldige voor heel veel aandoeningen, waaronder het chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, ADD/ADHD, Endometriose, MS, lekkende darm syndroom, spastische darm/prikkelbare darm syndroom, reuma en kanker. Hiervoor is echter geen enkel gedegen wetenschappelijk bewijs. Het behandelen van candida om deze aandoeningen te voorkomen of te genezen is daarom onzinnig. Het behandelen van een candida infectie op de huid of slijmvliezen is wel effectief en kan zinnig zijn wanneer u veel klachten van de infectie heeft. Meestal is het vodoende om hiervoor lokaal werkende antischimmelmiddelen, zoals miconazol of clotrimazol te gebruiken. Bij een candida infectie in de mond wordt ook wel nystatine gegeven. Deze middelen verergeren de ziekteverschijnselen niet, alhoewel sommige vrouwen wel klagen over aanvankelijk meer jeuk bij de behandeling van een vaginale candida infectie. Dit heeft echter waarschijnlijk te maken met de creme of vaginale zetpilbasis waarin het geneesmiddel verwerkt is.

@witteroos: je link doet het niet. (link je uit een email o.i.d.?) "als je candida aanvalt wordt je altijd eerst zieker…" Dat is een mogelijkheid, maar niet altijd het geval. Even uitgaande van een flinke candida woekering in alleen de darmen. (om het niet eenvoudig te houden) Gif/afvalstoffen van die candida kunnen je bloedbaan in komen en daar kan je last van hebben. Als je dat met een dieet gaat aanpakken zal je geen/weinig of slecht kort last hebben van afstervende candida, je zorgt dan vooral dat het stopt met woekeren. Met een schimmel dodend middel kunnen je klachten wel erger worden, maar dat kan ook een bijwerking van het middel zelf zijn. Verder erop ingaan is lastig, zonder te weten waar je precies op doelt. Als ik zoek vind ik bij: candida clear: een kruiden/olie/noten supplement wat goed voor je darmen zou zijn. cell wall suppressor: een naar chemisch goedje (ik kom uit bij een insecticide, zou ik niet doen!) Vooral van die laatste kan ik me voorstellen dat je klachten erger worden.. (door het middel zelf) Toegevoegd na 46 seconden: met die link doel ik op je link in de reacties. Toegevoegd na 7 minuten: "om het niet eenvoudig" ik bedoel natuurlijk: om het niet ingewikkeld te maken, dus wel eenvoudig te houden..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100