Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn eigenlijk die kleine rode vlekjes op mijn huid, en waardoor ontstaan ze?

ik krijg meer en meer meer kleine rode vlekjes op mijn huid, vooral op mijn middenrif, maar ook op armen, benen en sinds kort een paar in het gezicht. het lijken wel blaasjes gevuld met bloed of mini-mazelen. mijn oma had het ook en volgens huisarts is er niks aan de hand, gewoon een gevolg van een dunne huid.
maar het worden er steeds meer, ze gaan niet meer weg en ik vind het erg lelijk. ik weet niet hoe deze aandoening heet, en vraag me af of die blaasjes misschien ontstaan door vitamine/mineralentekort o.i.d.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zouden heel goed kersenwratjes kunnen zijn. Ik ben er nu achter dat ik daar ook een paar van heb. Ze zijn in elk geval volkomen goedaardig. Je kan ze laten weghalen als het je erg stoort. Dat kan middels coagulatie of lasertherapie. Ik kan me voorstellen dat je er vanaf wilt, als je er heel veel hebt. Alles kun je lezen via onderstaande link.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/kersenwrat.html

Misschien bedoel je keratosis pilaris. Dit zijn kleine bultjes op de huid dat lijkt op kippevel. Hier kan je verder weinig aan doen...

Bronnen:
http://www.beautygloss.nl/2008/07/07/bultj...

ik heb ze al jaren en volgens de huidtherapeut heeft het met de ouder / dunner worden van de huid te maken. ze gaan idd niet zomaar weer weg en het worden steeds meer. zoek eens bij google. misschien vind je daar iets als ze je zo erg storen. succes....rikaya

Heb ik ook, dat zijn gesprongen bloed vaatjes. En inderdaad dat gaat bijna niet meer over. Ouder worden ha ha. Als je er niet te veel heb kan je het laten lazeren,heb ik ook geprobeert, maar het ene was nog niet klaar, of ergens anders kwam het weer, ben er maar mee gestopt, geen eer aan te behalen, als je huid dunner wordt is dit een gevolg, maar mee leren leven toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100