Mag je je uitschrijven als je in de WSNP zit?

Hoi,

Ik zit nu bijna 3 jaar in de wsnp, en ik heb een zoon die in het buitenland gaat studeren, hij is 15 en zal uitgeschreven moeten worden, het is moeilijk uit te leggen waarom.
De vraag is: Zal mijn bewindvoerder moeilijk doen als ik meld dat er een familielid weggaat? Mijn kinderbijslag zit niet vast aan mijn maandelijkse boedel, dus als er 300 euro van mijn kinderbijslag weggaat (door uitschrijven) zullen ze niet moeilijk doen?

Alvast bedankt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, zeker niet dat is niet de bedoeling. Je gaat een overeenkomst aan bij de kredietbank waar je voor tekent nadat je bij de Kantonrechter toestemming hebt gekregen om toegelaten te worden... Het is dus niet zomaar iets, het is een gunst. Heb je geluk duurt het 3 à 4 jaar. Kom je een jaar eerder met een al dan niet goede reden om dat er iets verandert, zal je moeten praten als Brugman ALS het al veranderd kan worden... Eigenlijk heb je dikke kans dat het einde verhaal betekent en dat je niet hierna met een schone lei kunt beginnen. Daar gaat het tenslotte om. Tussentijdse beëindiging WSNP Als belangrijke verplichtingen van de schuldsaneringsregeling niet worden nagekomen, kan de bewindvoerder verzoeker om het WSNP-traject te beëindigen voordat de 3 jaar is volgemaakt. Dan gaat het om verplichtingen zoals de informatieplicht, de sollicitatieplicht, de afdrachtplicht of het laten ontstaan van nieuwe schulden. Ook als iemand onvoldoende meewerkt aan uitvoering van de WSNP kan tussentijdse beëindiging aan de orde zijn. Er volgt bij tussentijdse beëindiging geen schone lei voor de deelnemer. https://www.wkadvocaten.nl/wsnp/tussentijdse-beeindiging-wsnp/ N.B. Hierna heb je snel een advocaat nodig, omdat je binnen 8 dagen in beroep kunt gaan. Bespreek het eens met meerdere mensen waaronder natuurlijk je begeleider en iemand van de Kredietbank. Wellicht hulp en informatie bij het ... https://www.juridischloket.nl/

Bronnen:
https://www.wkadvocaten.nl/wsnp/tussentijd...
https://www.juridischloket.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100