Ben je als ex-partner nog erfgenaam ?

Situatie:
Twee mensen die geen samenlevingscontract hadden, maar wel een testament samen opgesteld gingen uit elkaar. Geen wijzigingen m.b.t. hun opgemaakte testament verder iszijn uitgegaan van samenleving. Bewust destijds voor gekozen i.v.m. slechte band familie.

De ene is blijven wonen op dat adres, de andere is op den duur verdergegaan met nieuwe partner waarbij ook geen samenwoningscontract of huwelijk.

Er is nog familie(moeder+ 1 kind) van de overledene die nu 1e recht heeft?

Is dan relatiebreuk (woonplek) ook geen rechten meer hebben?

En hoe is dit te interpreteren: " Daarnaast kun je erfgenaam worden door een uiterste wilsbeschikking, dit is beter bekend als een testament. Wanneer deze regeling is getroffen vervalt automatisch de erfopvolging middels versterf"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak staat er bij dat soort documenten een clausule in die dit regelt. Er staat b.v. in dat e.e.a. alleen geldig is wanneer beide partners nog een gezamenlijke huishouding voeren, o.i.d. Staat een dergelijke bepaling niet in het testament, dan maakt het in principe niet uit dat de relatie verbroken is. Merk op dat een eventueel huwelijk wél juridische consequenties heeft op het bovenstaande.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100