Waar krijg ik als 17 jarige het beste betaald als verkoopmedewerkster? De Lidl of de Hema?

Op het moment moet ik kiezen waar ik ga werken, de Lidl of de Hema. Maar tijdens de sollicitatiegesprekken wisten ze niet wat mijn uurloon is. Daarom zou ik het hartstikke fijn vinden als iemand me zou kunnen helpen! Hierbij gaat het om het uurloon van beide bedrijven voor een 17 jarige.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb 3,5 jaar bij de hema gewerkt, en dat was echt het minimumloon. Ik had vriendinnen bij de supermarkt werken, o.a. de Lidl, en zij verdienden meer dan ik terwijl ze even oud waren. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de werkzaamheden bij de hema leuker vond dan bij een supermarkt.

HEMA valt onder de CAO's van de handel, Lidl onder de Levensmiddelen. Twee verschillende bedrijfstakken met verschillende afspraken. Uit de CAO van de HEMA haal ik dat het bruto-loon voor een 17 jarige €580,40 per maand bij 38 uur/week is. Uurloon is 0,605% van het salaris = €3,51 bruto/uur. Bij Lidl is het uurbedrag minimaal €4,33 bruto per uur. Bij Lidl (of eender welke supermarkt die bij de CAO is aangesloten) verdien je dus bij de laagste schaal €0,82 per uur meer. Dat kan inderdaad snel oplopen. Maar wat hier ook al wordt aangegeven, je moet ook naar het soort werk kijken. Met plezier naar je werk gaan is belangrijker dan geld verdienen. Klinkt voor een 17 jarige misschien vreemd maar bedenk wel dat je iedere week een aantal uren/dagen daar bent. Dan is het wel fijn als je werk doet waar je wat plezier uit haalt. Bedenk anders maar eens een klusje thuis waar je een hekel aan hebt en bedenk dan dat je dat iedere zaterdag de hele dag lang moet doen.

Bronnen:
http://www.fnvbondgenoten.nl/site/caos/425...
https://www.fnvbondgenoten.nl/site/caos/26...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100