Ben ik verplicht om te gaan werken?

Ik werk bij de Albert Heijn. Nu heb ik nogal een schommelend schoolrooster dus geef ik meestal elke 4 werken, per week mijn beschikbaarheid op. Nu heb ik een vakantie geboekt voor een week dat ik opgegeven had wel te kunnen werken. Ik was nog niet ingeroosterd voor die week. Ik heb meteen een mailtje gestuurd dat ik die week toch niet kan werken, maar nu kreeg ik een automatisch mailtje dat ik toch was ingeroosterd. Nu heb ik het mailtje dat ik niet kon nogmaals gestuurd, maar nu reageert met: omdat je in een eerder mailtje wel hebt aangegeven te kunnen werken, en het rooster was al gemaakt voordat ik dat andere mailtje van je binnen had.

Nu wil hij me er dus aanhouden dat ik dan wel ga werken wat dus niet kan, dus wil hij dat ik vervanging ga zoeken, maar aangezien dit altijd lastig is voor tijden overdag heb ik geen zin om iedereen te bellen.

Mijn vraag is daarom ook: staat hij in zijn recht om me dan evengoed in te roosteren? Naar mijn idee heeft dit te maken met aanbod en aanvaarding, ik deed hem een aanbod om te werken, maar aangezien hij nog niet kenbaar aan mij heeft gemaakt om mijn aanbod te aanvaarden kan ik deze gewoon weer intrekken lijkt me.

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aanbod en aanvaarding hebben hier niet zoveel mee te maken. Dat gaat over het sluiten van overeenkomsten. Dit is geen overeenkomst maar een arbeidsrelatie/contract. Waar dit wel over gaat is het recht op vakantie (dit is zelfs een grondrecht ;p). Jou werkgever hoort jou vakantieverzoek toe te wijzen, tenzij er zwaarwegende gronden zijn om dit niet te doen. Een zwaarwegende grond zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de normale bedrijfsuitvoering ernstig belemmerd zou worden. Is dat hier het geval? Is jou aanwezigheid van zo'n groot belang dat jou werkgever jou absoluut niet kan missen? Ik neem aan van niet. Het feit dat je hebt aangegeven wel te kunnen werken zou hier niks aan af moeten doen. Zolang er nog genoeg tijd is voor jou werkgever om zelf vervanging te zoeken hoort hij dit niet op jou af te schuiven. Toegevoegd na 13 minuten: Dit is overigens alleen zo als je voldoende vakantiedagen/uren hebt opgebouwd.

Jij hebt aangegeven te kunnen werken in die week en jouw werk heeft jou in die week ingeroosterd. Dat jij in die week een vakantie boekt valt onder jouw verantwoordelijkheid. Het is niet meer dan redelijk dat je wanneer je een afspraak maakt over werk, die ook naleeft. Je zegt dat je per 4 weken je beschikbaarheid aangeeft, dus je had rekening kunnen houden met een eventuele vakantie. Dit heeft niets te maken met aanbod en aanvaarding, er is geen sprake van het aangaan van een contract of het recht om je "aanbod" te herroepen. Je zult zelf voor vervanging moeten zorgen, doe je dit niet, dan ben je in verzuim en kan jouw werk je ontslaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100