Min zoon woont in België mag ik tijdens zijn vakantie rijden in zijn auto als Nederlander? In Nederland?

Hij heeft een zaak, eenmans zaak, in Nederland. Woont in België en heeft een auto met Belgisch kenteken. Mag ik als vader zijnde in de auto rijden in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit mag onder bepaalde voorwaarden. U moet (ruim) van te voren een vrijstelling aanvragen bij de RDW voor bpm en wegenbelasting. Dit kan voor slechts twee weken per jaar. Doet u dit niet, dan pleegt u een fiscaal misdrijf en kunt u worden belast met de BPM, wegenbelasting en daarbovenop een boete. Dit loopt dus al gauw op naar een paar duizend euro. Het doet er dus niet toe of u de vader bent van de kentekenhouder. In België kunt u als Nederlander onbeperkt blijven rijden in de auto, immers wordt hier belasting over betaald in België.

Als u een geldig rijbewijs hebt mag dit zeker.

Ja waarom zou dat niet mogen ... Je mag met een Nederlands kenteken toch ook tijdens een vakantie in Belgie rijden! Of met een gehuurde wagen met een Belgisch kenteken rijden! Toegevoegd na 11 minuten: Er moet alleen ontheffing voor worden gevraagd, en dit mag voor maximaal 2 weken per jaar.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Vrijstelling bpm en mrb bij kortstondig gebruik Als u met een auto, bestelauto of motor met een buitenlands kenteken voor een korte periode gebruikmaakt van de Nederlandse weg, kunt u een vrijstelling van bpm en mrb krijgen. Dit geldt voor motorrijtuigen die u in het buitenland heeft gehuurd, geleend of geleased. De vrijstelling geldt voor maximaal 2 weken en gaat in vanaf het moment dat u voor het eerst met de auto op de Nederlandse weg komt. De vrijstelling geldt voor u en voor uw inwonende gezinsleden.

Een Nederlander mag alleen in een auto met buitenlands kenteken rijden, als daarvoor belasting is betaald. Vraag dat dus even na aan uw zoon.

Bronnen:
http://www.flitsservice.nl/phpBB/auto-s/au...

Als u met een auto, bestelauto of motor met een buitenlands kenteken voor een korte periode gebruikmaakt van de Nederlandse weg, kunt u een vrijstelling van bpm en mrb krijgen. Dit geldt voor motorrijtuigen die u in het buitenland heeft gehuurd, geleend of geleased. De vrijstelling geldt voor maximaal 2 weken en gaat in vanaf het moment dat u voor het eerst met de auto op de Nederlandse weg komt. De vrijstelling geldt voor u en voor uw inwonende gezinsleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100