Hoe kun je heel saai en eentonig werk leuker maken?

Ik heb even een tijdelijk baantje. Ik help een bedrijf om gegevens in de computer te zetten. Data-entry dus. Het is onnoemelijk saai en eentonig. Toch moet ik mijn aandacht erbij houden, anders maak ik fouten. Hoe zorg ik dat ik alert blijf en belangrijker: hoe zorg ik dat het minder saai is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zet een MP3 speler aan en doe mijn oortelefoontjes in bij een saaie baggerklus. Terwijl mijn handjes bezig zijn met dingen als Naam, Adres, Woonplaats, en mijn ogen checken of ik geen fouten maak, hoor ik muziek langskomen en vraag ik mij af of, en waarom, dat mooie of slechte muziek is. Ik noem dat: rhytmisch programmeren. Twee dingen tegelijk doen. Werkt goed, bij mij.

Ik heb een tijd je geleden hier in de krant gelezen dat iemand spacecake had uitgedeeld op zijn werk. Was die middag daar heel gezellig. Alleen zijn baan was van korte duur

Maak er een spelletje van. Neem tijd op en probeer steeds sneller alles in te voeren.

Saai werk wordt eigenlijk alleen maar leuk, als je voor en na het werk en tijdens de pauzes leuk contact hebt met de collega's. Probeer aan te haken bij de mensen daar en zie het als een manier, om nog wat sociale contacten op te doen. Het werk wordt er niet beter op, maar naar je werk gaan in elk geval wel.

Door het Werk te doen met alle aandacht en liefde die je in je hebt.

Denk dat het toch een kwestie van verstand op nul en blik op oneindig zetten. Alert blijf je door op tijd naar bed te gaan, en je kunt het eventueel nog positief beinvloeden met bijvoorbeeld ginseng. Je kan een vaas vrolijk gekleurde bloemen op je bureau zetten, of een koptelefoon op met muziek waar jij je prettig bij voelt. Misschien nog een fotolijstje op je bureau, met de foto van een dierbare waar jij vrolijk van wordt. Heel veel directeuren hebben bijvoorbeeld foto`s van hun kinderen op het bureau staan. Hang een mooie grote poster naast je bureau met een kleurrijke afbeelding. En blijf in de pauze niet op de werkplek hangen, maar ga even een stukje wandelen buiten, met name als de zon schijnt. Daar worden veel mensen pas echt vrolijk van!

Saai werk leuk maken kan niet, want anders was het leuk werk geweest ;-) Maar het is minder erg als je bedenkt dat je er geld mee verdient, dat je collega's hebt, dat het maar tijdelijk is en dat je eigenlijk heel nuttig werk doet. Gewoon accepteren!

Lekker GVen!

Probeer een leuke band met collega's op te bouwen en hou af en toe een koffiepauze met elkaar. Zo heb je een paar momenten waar je naar toe kunt leven en die de werkperiodes korter maken. Maar toegegeven, data entry zal nooit een droombaan worden. Goeie vraag trouwens!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100