Hoe kan ik die drang krijgen om toch te sparen?

Ik ben nu 19 jaar en heb eigenlijk nog niets gespaart, verdien rond de 500 permaand. en hoef eigenlijk alleen 30 euro voor telefoon kosten te betalen en mijn kleding. Ik woon nog bij mijn vader thuis. Ik heb een vriend en wil graag snel kinderen. maar dat gaat hem dus niets worden zolang we nog niet op ons zelf kunnen wonen. en niets gespaart hebben. In mijn hoofd weet ik dat ik sparen moet, en dat ik alleen alles bereiken kan als ik spaar. maar heel mijn leven heb ik kunnen kopen wat ik maar wou. hoe kan ik het nu in me hoofd om zetten dat ik nu toch echt sparen moet. Mijn vader heeft al meerdere dingen gezegt. maar dat lukt niet. Heeft iemand een idee?

Toegevoegd na 5 minuten:
van de rest van het geld koop ik dus onnodige dingen.. ik weet meestal niet eens waar aan. buiten kleding, make up.

Toegevoegd na 14 minuten:
ik heb een spaarrekening, maar met internet bankieren gaat het er dus zo weer af. Werk nu 20 uur in de week. mag niet meer werken, ivm mijn lichaam die dat niet toelaat nu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft geld uit omdat het kan. Als je geen geld meer kunt uitgeven aan nutteloze dingen, dan zul je dat dus ook niet meer doen. Een oplossing zou kunnen zijn: open een spaarrekening, en laat elke maand automatisch € 350 naar die spaarrekening overmaken. Dan heb je nog € 150 over om leuke dingen van te doen. Als je jezelf een beetje in de hand houdt, neem je geen geld op van die spaarrekening, maar houd je het bij die € 150 per maand. Lukt dit niet, dan kun je iets vergelijkbaars doen, maar dan met een spaarrekening waarop je het geld vastzet, bijvoorbeeld voor een jaar. Je kunt dan gedurende dat jaar niet aan je spaargeld komen. Verder zou je kunnen kijken of je meer kunt gaan verdienen dan die € 500 die je nu krijgt - maar ik heb geen inzicht in jouw omstandigheden en jouw mogelijkheden, dus je zult zelf moeten kijken of zoiets mogelijk is.

Zet gewoon elke maand een vast bedrag op een spaarrekening. Dit kan je automatisch overmaken. Dat doe ik ook (ben ook 19) en dat is toch wel erg handig. Bedenk waarom je dat geld spaart! Er zitten veel voordelen aan. Succes

stort automatisch iedere maand 300 euro op een spaarrekening, hou een kasboekje bij en leer met de overige 170 euro rond te komen, ga op zoek naar leuke low-budget winkels, dan moet dat prima te doen zijn Toegevoegd na 12 minuten: vraag aan je vader of hij die spaarrekening wil beheren

Wil dat zeggen dat jij helemaal NIETS hoeft te betalen voor je eten, je slapen, gas, water, licht, drinken etc. etc.??? Laat je salaris storten op een rekening waar jij niets vanaf kan halen. Op naam van je vader bijvoorbeeld. Dan krijg je van je vader 100 euro per maand zakgeld. Een soort van curatele [ onder toezicht] , tot je geleerd hebt met weinig rond te komen.

Vraag aan je vader of hij je pinpas bij houdt en hem alleen wil geven voor dingen die echt nodig zijn. Zo koop je geen onnodige dingen meer. Ik heb precies hetzelfde gedaan, mijn vriend houdt m'n pasje bij en die wil ik alleen voor t tanken en wekelijkse boodschappen meenemen. Het werkt echt!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100