Wat zijn de nadelen als je een hyptheek wilt nemen

Ik zit nogal te twijfelen of ik een huur of koopwoning wil nemen in omgeving Den Haag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nog jong bent kun je beter een huis kopen. Als je voor je 65 het huis hebt afbetaald is het van jou een stuk pensioen.

Als je bij een hypotheek op straat komt de staan moet je de kosten ook op hoesten,ook heb je het onderhoud wat je moet doen aan het huis,en bepaalde verzekeringen die je moet hebben. Bij een huurhuis kan men subsidie krijgen.onderhoud buitenkant is voor de verhuurder,ook de opstalverzekering.

je eigen kozijnen schilderen, als je CV ketel kapot is moet je die zelf bekostigen en dat soort kleine dingetjes, maar ik mijn optiek is een koopwoning meer waard! je mag doen en laten met je woning wat je wilt qua verbouwing in huis, en als je het huis opknapt zie je dat ook terug in de overwaarde!

Nadeel van een hypotheek is dat het geld kost. (geld lenen kost geld). Wanneer je een hypotheek hebt betaal je rente en aflossing. De rente ben je kwijt (je krijgt wel belastingvoordeel hierover) maar de aflossing is voor jezelf. Dit is een spaarpot. Wanneer je huurt ben je al het geld kwijt. Wanneer je voor langere tijd ergens wilt wonen is kopen vaak een goede optie. Wil je binnen 5 jaar weer verhuizen dan wegen de extra kosten van een huis kopen niet echt op tegen de voordelen ervan. (taxatiekosten, notaris, overdracht, afsluitprovisie inrichting en onderhoud)

Nadelen vraag je ! Er zijn nog al wat hypotheek ,vormen let op ! Vaak loken ze met lage rente. ,maar pakken je op de afsluit provisie . En diverse verzekeringen .op moment zitten we in een dalende markt de prijzen van alle categorie huizen daalt .ook de politiek gaat straks de aftrek aan pakken ,dat kan nu mogelijk toch nog gunstig zijn ? Je hebt dan een al bestaande hyp . De rente is laag op moment ,de kans dat weer pittig hoog wordt ,is groter dan dat hij nog veel daalt .de nadelen kunnen zijn !na dat je je huis hebt gekocht dalen de prijzen nog meer . Je hypotheek vorm is te duur ,en past niet bij je levens verwachting ,(een veilige vorm nu is toch aflossen ,dan bouw je bezit op ) buiten je hypotheek heb je nog veel meer kosten ,zeker met een oud huis ,daarbij de gem lasten in Dh zijn niet de laagste . Je zit er aan vast ! Maar oke er zijn ook voordelen ,woon genot , wonen waar jij wilt ,doen wat je wilt met je huis . Mogelijk na verloop van tijd bouw je bezit op .en kan je ook weer een duurder huis kopen .en jade overdracht belasting is nu tijdelijk laag . Als je nu weet wat je wilt ,dus niet eigenlijk nog een wereld reis maken ,of studeren in Amerika .dan val je als instapper niet zo gauw een bult . Je zit er Gé woon aan vast zo'n hypotheek met lusten en lasten .

Het grootste nadeel van een koophuis (en de bijbehorende hypotheek) is het gebrek aan flexibiliteit. Stel dat je zomaar je baan verliest in economisch moeilijke tijden waarin het niet eenvoudig is om nieuw werk te vinden. Als je een huis huurt dan ben je (in vrijwel alle gevallen) met een maand opzegtermijn van je huis af. Als je een koophuis hebt dan gaat dat niet zo eenvoudig, vraag maar aan de mensen die nu noodgedwongen in de schulden komen omdat ze niet van hun huis afkomen. De factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis zijn de volgende: denk je er de komende 10-15 jaar te blijven wonen? Dat hangt af van de stabiliteit van je baan, de mate waarin jij een andere baan kan vinden mocht je de huidige verliezen. Komt er binnen onafzienbare tijd gezinsuitbreiding? En past dat in het huis? Als je samenwoont: kan je het huis nog betalen als een van de twee de baan verlies? Kan je uitkomen met de kosten als je in de WW zit en nog maar 70% van je inkomen krijgt? Maar ook: kan je het huis nog betalen als de hypotheekrenteaftrek beperkt wordt of vervalt? Dat laatste is de komende jaren nog niet aan de orde, maar reken maar dat het ooit komt. Wees klaar voor afschaffing, dan kan het alleen maar meevallen. Het gaat erom dat je de minimaliseert dat jouw huis je gevangenis wordt. (Maar daarbij geldt wel dat lenen nooit zonder risico is). Daarbij nog een klein vriendelijk woord. Ik weet niet of er in jouw gedachten nog meespeelt dat een huis altijd meer waard wordt en het dus altijd winst oplevert. Vergeet dat. De huizenprijzen zijn in jaren 70-80-90 gestegen omdat mensen steeds meer konden lenen. Het lijkt erop alsof dat langzaamaan ingeperkt gaat worden. Dat betekent dus dat de huizenprijzen stabiel zullen blijven, zo niet zullen dalen. (Onvoorspelbare uitzonderingen daargelaten). Als je verder gaat rekenen met de kosten voor onderhoud, de hypotheekrente (zelfs na aftrek), verzekeringen en de inflatie, dan moet je huis een ongelofelijk rendement hebben om uit de kosten te komen. Dat geeft verder niet: met huren ben je het geld ook kwijt, maar laat je dus niet opjutten door mensen die zeggen dat je geld laat liggen als je niet koopt. Je moet het uiteindelijk zo zien: je investeert in woongenot.

Klein nadeel dat ik nog niet gezien heb: De administratieve rompslomp van een koophuis. Verder: Hoe weet je bij een koophuis of je daar wel lang wil blijven wonen? Want om de haverklap een andere woning kopen kost bakken vol geld....Als je de oude woning al kan verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100