bijverdienen naast uitkering ww, uvw/wao of als 'asielzoeker', wat mag wel/ niet? (zwart of wit werk)? Naast bv 20% wit verdienen wat mag bij de WAO.

Vraag is puur algemeen bedoeld en informatief en was nav een blog die ik eens las over dit thema.
Zelf ben ik van mening dat iedereen die nu nog gewoon (wit) betaald werk kan vinden, dit ook moet doen.

Toch als ik zo hoor, lees en om me heen kijk, valt op dat met name sinds deze recessie tijden, velen vanuit o.a. de WAO verplicht worden om te gaan werken (niet verkeerd).
Ook moeders met schoolgaande kinderen. Al of niet met partner die nog baan heeft.
Ook deze mensen hebben propvolle werkweek met kids en willen soms thuiskomen in 'gepoetst huis' en kiezen iemand uit die ze vertrouwen kunnen en dit is ook zelden "wit". (soms buren/familie dienst)

Maar wat kan/mag iemand die afgekeurd is voor 80/100, geen sollicitatieplicht meer heeft en kans nihil is dat dit nog komt, doen aan werk dat 'zelden geliefd is zoals huish. werk' of oppas bij bv een gezin of particulier?
Daarbij wel aangenomen dat dit 2-3 uurtjes per week zijn (zwart meestal 10 euro per uur) en de gezondheid van de WAO-er of uitkeringsgerechtigde, verder niet schaadt?

In feite "help je ELKAAR toch", of zie ik dit fout?
Eigen risico uiteraard (geen verzekeringen) maar mensen met laag inkomen zijn blij met bv 80 euro bijverdienen per maand, en bv de bejaarde man of vrouw heeft geen kans op pgb/thuiszorg, is eenzaam, en ook blij met beetje hulp?

http://www.abvakabofnv.nl/PDF/downloads/folder-rechten-als-huishoudelijke-hulp/193049/.pdf en ook
http://www.doorbraak.eu/gebladerte/60068d04.htm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zwart werken mag natuurlijk nooit. Je moet inkomen altijd opgeven aan de belastingdienst, sociale lasten moeten altijd worden ingehouden en boven een bepaald inkomen zul je loonbelasting moeten betalen. Werken tijdens een uitkering kan wel, dit hangt wel af van de uitkering en de omstandigheden. Asielzoekers mogen beperkt werken, onder bepaalde voorwaarden. Als asielzoeker mag je 24 weken per jaar in Nederland werken. Voorwaarde is dat je niet uitzetbaar bent en meer dan 6 maanden wordt opgevangen door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) of door een gemeente. De werkgever moet eerst een tewerkstellingsvergunning aanvragen bij het UWV WERKbedrijf. Als je volledig of gedeeltelijk ben afgekeurd en WIA ontvangt mag je werken. Je krijgt dan wel wat minder WIA, maar per saldo krijg je altijd meer inkomen binnen als je wel werkt, dan als je niet werkt. Er wordt dus een percentage van je loon ingehouden op je uitkering. Het maakt niet uit hoeveel uur dat je dit werk doet en je bent wel gewoon verzekerd. Als je WW ontvangt mag je bijwerken. Je ontvangt een aanvullende uitkering voor de uren dat je niet werkt. Als je dus werk vindt voor hetzelfde aantal uren, ontvang je geen uitkering meer, ook niet als je veel minder gaat verdienen. Als je bijvoorbeeld 8 uur minder gaat werken en je wil voor die 8 uur wel een uitkering ontvangen, dan zul je wel moeten blijven solliciteren voor een baan van minimaal 8 uur erbij.

Als je WW hebt, en je kunt werk vinden voor minder uren dan de uitkering geldt, worden deze uren aangevuld door de ww. Bv je krijgt 36 uur WW en je vindt werk voor 20 uur , krijg je nog 16 uur WW tot het einde van de WW. Bij uitkering wordt wat je verdient afgetrokken van je uitkering. Geef je je werk niet op, en wordt je betrapt, dan volgt een fikse boete

Natuurlijk mag je wat bij gaan verdienen, helemaal geen probleem, als je het maar overlegt met de uitkeringsinstantie.

Beste mensen, Ik ben zoals de nuchtere Nederlander betaamd, vaak erg argwanend als het om geld verdienen gaat. Maar dit onderstaand stukje is dus echt waar! Tis even een half uurtje van je tijd, en het werkt echt. Superveel geld heb ik niet na 7 weken. Vandaag (11 april 2011) heb ik na 7 weken 857 euries op mijn paypal zien komen En ach.... 6 euries is niks. Daarvoor heb ik al zowat een pakje shag gekocht Probeer het eens! En stuur mij maar een pm als je 4 maanden verder bent!!! BELANGRIJK: Dit is geen afpersing; het is niet onfatsoenlijk;het is niet illegaal; het werkt echt! Het werkt echt als iedereen die meedoet de aanwyzingen precies opvolgt. Er kan niets gebeuren zolang je vermeld bij de betaling dat je die €1,- betaald om contactpersoon te worden. Dan blijf je binnen de grenzen van de wet! Nu volgt hoe het werkt en nog belangrijker, waarom het werkt. De 4 eenvoudige stappen naar succes: Stap 1:: Trek een paar minuten uit om je aan te melden bij Paypal: http://www.paypal.nl Stap 2: Als je je Paypal account hebt aangemaakt, gebruik Paypal dan om naar elk van de 6 e-mail adressen 1,00 euro over te maken. (Paypal gebruikt nl alleen e-mail adressen om geld over te maken) !!Bij iedereen die je betaald móet je om alles legaal te houden, als omschrijving (bij \\\"Notes\\\") het volgende vermelden: \\\"Remember me on your mailinglist!\\\" Als je het geld niet stuurt en toch besluit de boodschap te plaatsen met jouw naam erin, zal Paypal (en anders Ebay) hier vrij snel achterkomen en je account onmiddellijk beëindigen!) De 6 PayPal-accounts: 1: katsgek@hotmail.com 2: basjehuybers@hotmail.com 3: hornybassie@hotmail.com 4: mammie_dj@hotmail.com 5: bowenhuybers@live.nl 6: Wijnandvz@gmail.com Zorg ervoor dat er geen typefouten in de e-mail adressen zit. Stap 3: Verwijder nu het eerste (#1) e-mail adres uit de bovenstaande lijst en schuif de andere adressen door. (6 wordt 5, 5 wordt 4 etc) en voeg je eigen e-mail adres toe als nummer 6 in de lijst. Let op: wis nummer 1! en dus níet nr6 door jezelf daar te plaatsen! Je moet iedereen doorschuiven naar boven. Stap 4: Verander dit bericht zodanig dat jij het weer kunt gebruiken om door te sturen, maar laat het zoveel mogelijk als ’t is. Verstuur het artikel naar zoveel mogelijk vrienden, kennissen, nieuwsgroepen, forums etc. Hoe meer mensen je bereikt, hoe groter jouw inkomsten! Ik wens je veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100