Wanneer moet ik mijn reisverzekering afsluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De annuleringsverzekering moet binnen twee weken na boeking van de reis. De reisverzekering (ongevallen/ziektekosten) kan vlak van tevoren.

Veel reisverzekeraars willen dat je binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis je reisverzekering afsluit. Afsluiten kan overigens het hele jaar, dan heb je een doorlopende reisverzekering, nooit meer vergeten. Er is ook nog een annuleringsverzekering, deze moet je eigenlijk gelijk met het boeken afsluiten, anders is je geboekte reis niet verzekerd en sta je met lege handen wanneer de reis niet doorgaat. https://www.reisverzekeringkorting.nl/blog/reisverzekering/tot-wanneer-reisverzekering-afsluiten/ --- N.B.--- 7 uur geleden deze vraag beantwoord, nu is mijn antwoord verdwenen en het eerste antwoord ook trouwens. Ik post nogmaals. ----- http://www.reisverzekeringvergelijking.nl/reisverzekering-gids/wanneer-een-reisverzekering-afsluiten.htm Een reisverzekering kun je het best zo snel mogelijk afsluiten zodra je een reis hebt geboekt. Om in aanmerking te komen voor een annuleringsdekking moet je bij de meeste verzekeraars namelijk binnen enkele dagen na het boeken van een vakantie, meestal maximaal 7 dagen, een reisverzekering afsluiten.

Toegevoegd op 04 juni 2018 19:03: tekst

Dat moet of hoeft in zijn geheel niet op enig moment, ook niet als je op reis gaat.: " Ben ik verplicht een reisverzekering af te sluiten? Een reisverzekering is niet verplicht. Toch is het wel verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan namelijk heel veel geld en gedoe schelen als u op vakantie in een vervelende situatie terecht komt. " Als je wel besluit een reisverzekering af te nemen kan dit nog de laatste minuut voor de reis. Mocht je besluiten dat je een annuleringsverzekering wil, wat wel vrij vlot na het boeken van een reis moet gebeuren, meestal binnen 1 week na het boeken, dan houdt dat bij sommige verzekeraars in dat je ook een reisverzekering moet nemen. In dat laatste specifieke geval zou je dus kunnen zeggen je moet een reisverzekering afsluiten als je een annuleringsverzekering afsluit bij bepaalde verzekeraars.

Toegevoegd op 04 juni 2018 20:00: bron
Bronnen:
https://www.reisverzekering.nl/faq/ben-ver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100