Krijg je vergoeding in België voor tandarts?

Ik ben normaal verzekerd (laagste verzekering). Op internet heb ik het niet kunnen vinden, misschien iemand een mooie uitleg of eventueel een link.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je Belg bent dan komt jou mutualiteit daar voor een stuk tussen,je krijgt een bepaald bedrag terug op het door u betaalde (maar tanden trekken is daar een uitzondering op geloof ik).

Als je in Nederland alleen de basisverzekering hebt in ieder geval niet. Want de tandarts zit voor meerderjarigen niet in het verzekerde pakket. Controles en behandelingen moet je dan ook zelf betalen. Ben je aanvullend verzekerd voor de tandarts dan hangt het van de voorwaarden af van de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Er zijn verzekeraars die het als volgt doen: Heeft de buitenlandse zorgverlener een contract met de desbetreffende zorgverzekeraar? Dan worden de afgesproken tarieven voor een behandeling vergoed. Zo niet? Dan gaat de verzekeringsmaatschappij voor de hoogte van de vergoeding uit van Nederlandse marktconforme tarieven. Raadpleeg de polis voor de wijze waarop jouw zorgverzekeraar het regelt. Toegevoegd na 1 minuut: (Bij beantwoording van de vraag ben ik ervanuitgegaan dat vraagsteller een Nederlander is die gebruik wil maken van de diensten van een Belgische tandarts.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100