Kleine botsing gehad op een parkeerplaats, wie is hier fout?

Hallo,

Ik was uit van school, en ik reed bij ons van de parkeerplaats af. Dit is een lange parkeerplaats met enkele korte-hoge betonnen drempels, waar je met ongeveer 5-10 km/u overeen rijdt. Na de laatste betonnen drempel zit een S-bocht, net voordat ik de S-bocht naar links instuur zie ik een auto mij naderen op hoge snelheid. Deze auto reed minimaal 30 km/u en ik reed 10-15km/u. Ik trok mijn stuur naar rechts om uit te wijken, maar door zijn hoge snelheid kon hij de bocht niet scherp nemen en raakte hij mij net voorbij mijn wielkast. Nu heb ik schade en hij ook, we hebben dit besproken en ik zei dat hij te hard reed en dat bevestigde hij maar hij zei ook dat ik verder naar recht kon uitwijken. Hij vindt dat wij beiden schuld hebben, maar ik vind dat hij aansprakelijk is. Ik heb nu linksachter schade bij mijn wielkast, bumper en achterlicht. Hij heeft schade linksvoor op zijn bumper en koplamp en zijpaneel.

Naar mijn idee zit hij fout, ook omdat er bij schade voor bij de neus zit en bij mij achter, daar is ook aan te zien dat ik uitweek en hij tegen mij aan reed.

Mijn vraag is wie hier nu echt fout is?
Om het wat duidelijker te maken heb ik er een tekening bijgemaakt.

Wat het extra zuur maakt is dat ik net een nieuwe auto had gekocht waarmee ik ontzettend blij ben en de jongen die tegen mij aanreed nog geen halve week zijn rijbewijs heeft.

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Je tekening zie ik niet dus dat maakt het moeilijk te beoordelen. Een punt is in ieder geval dat als je van een parkeerplaats afkomt voorrang moet verlenen aan alle verkeer op de openbare weg. Voor zover ik je verhaal zo kan beoordelen is dit niet gebeurt en zul je aansprakelijk zijn voor de schade.

Als, en alleen als je kunt aantonen dat hij op jou weghelft zat en hij dus fout was kun je het verhalen bij de verzekering. Dit kun je doen als je getuigen, foto's of iets dergelijks hebt. Kun je dit niet aantonen dat is het helaas toch echt 50/50.

Bronnen:
partner is schadeverzekeraar met...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100