Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als winstuikering wordt gebruikt voor dichten pensioengat via banksparen wordt de winst dan als inkomen gerekend, sv-loon?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Sparen
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Bij banksparen voor het pensioen betaalt u daarentegen belasting over het tegoed op het moment dat u het laat uitbetalen. Toch hoeft u bij het banksparen minder belasting te betalen over uw vermogen dan wanneer u het op een gewone spaarrekening heeft staan.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
fisbel
10 jaar geleden
@ronron:
Echt een googel-antwoord zonder conclusie of uitleg van jouw kant. Het is netjes om de bron erbij te vermelden: http://www.boverhijn.nl/index.php/verzekeringen/2012-04-18-09-18-57/leven/banksparen Even wat verder googelen via dezelfde site:
Banksparen is sparen met belastingvoordeel. Voorwaarde is dat u het tegoed gebruikt voor uw pensioen of voor de aflossing van uw hypotheek. Verder bent u verplicht om maandelijks of jaarlijks een vast bedrag te storten op een speciale, geblokkeerde rekening: de bankspaarrekening. Het totale spaartegoed mag pas na minimaal 15 jaar (eenmalig of in termijnen) uitgekeerd worden.
Verschil met 'gewoon' sparen
Op een gewone spaarrekening betaalt u vermogensbelasting boven een vrijstelling van E 20.315. (inmiddels hoger – fisbel) U kunt dan sparen voor elk doel, en u bepaalt u zelf hoeveel en wanneer u spaart, en wanneer u het geld van de spaarrekening haalt. ---------------------------------------------------------------------------
En nu de uitleg:
De winstuitkering kan worden gebruikt voor extra pensioen / c.q het dichten van pensioengat. De winstuitkering wordt via banksparen geblokkeerd. Er hoeft geen belasting Box 3 te worden betaald. Pas bij uitkering wordt het bedrag in 1 keer of in termijnen gestort op de bankrekening. En als u daardoor boven de vermogensvrijstelling uitkomt moet er over het meerdere belasting Box 3 worden betaald (1,2%) De winstuitkering die u wegzet via banksparen heeft dus niets met inkomen Box 1 van doen.
ronron1212
10 jaar geleden
Fisbel als de winstuitkering reeds is belast met loonbelasting ja maar als hij netto is geblokkeerd is het iets anders.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding