hoe zorg ik ervoor dat mijn ouders geen transacties zien op me rekening?

ik wil echt graag weten of dit mogelijk is.
Heeft iemand hier verstand van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je met digitaal bankieren of via bankafschriften? De enige manier om je ouders het recht te ontnemen om je afschriften te bekijken is als je 18 jaar bent. Dit betekend namelijk dat je ouders niet meer verantwoordelijk zijn voor wat jij met je geld doet. Echter als je jonger dan 18 bent is er geen enkele manier om dit te voorkomen. Dit komt namelijk omdat je ouders tot je 18e verantwoordelijk zijn voor al jou uitgaven.

Ik denk niet dat dit mogelijk is. Ook is het niet slim om te doen, stel dat er te veel geld afgeschreven wordt, dan kan je niet bewijzen dat het fout is. Zo is bij mij een keer 250 euro afgeschreven. Succes, alsnog.

Hangt er vanaf hoe oud je bent, denk ik. Als volwassene met een eigen rekening kun je daar zelf op inloggen, als jij de enige bent met een pasje. Tegenwoordig kun je bij veel banken aangeven dat je geen papieren bankafschriften wil ontvangen. Dan hebben je ouders geen mogelijkheid om te zien wat er met jouw rekening gebeurt. Ben je minderjarig, dan geeft de bank je ouders toestemming om inzage te hebben. Ik denk dat je dat niet kunt veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100