Wat kan je het beste doen met 127.000 Euro zodat het geld 'groeit'?

Beleggen of op een spaarrekening? Stuk grond kopen of stukje vastgoed?
Geen goede-doelen-antwoorden a.u.b. (al voldoende geschonken)

Toegevoegd na 5 minuten:
PS: Al tips en adviezen genoeg verzameld van professionals, vooral van hen die er zelf beter van willen worden. Daarom deze vraag aan alle GV-ers voor een eerlijk en objectief antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik leef met je mee. Vaak denken mensen: hoe meer geld, hoe beter. Maar er komt een punt dat ook het hebben van veel geld je zorgen geeft. Groeit het wel hard genoeg? Werkt het wel hard genoeg voor me? Had ik niet beter ... Hoe ga je er mee om? Allereerst denk ik dat je moet bepalen wat het doel van het geld is. Bepaal eerst of het geld "over" is. Wanneer is het over? Naar mijn mening als: * Je voldoende achter de hand hebt om een aantal maanden te leven mocht jij (of eventueel je partner) een baan verliezen * Je geen uitstaande schulden meer hebt (hypotheek valt mijns inziens daaronder als deze boven de executiewaarde ligt). * Je geen pensioengat hebt. * Als je in een relatie bent: als je voldoende verzekerd bent als jij of je partner komt te overlijden, om het inkomensverlies te compenseren. Mocht het geld niet 'over' zijn dan zet je de hoeveelheid die je nodig hebt op een spaarrekening. Dan is het er altijd als je het nodig hebt. Vervolgens: groei is een nobel doel maar hoeveel risico wil je lopen? Stel je verliest de helft van het geld? Zou je daar mee overweg kunnen? Doe eens een gedachtenoefening: beeld je een deel van het geld in en bedenk eens hoe jij je zou voelen als je het kwijt zou zijn. Op een gegeven moment komt daar dan een bedrag uit waarmee je vrede zou hebben. Daarmee zou ik dan investeringen met hoog risico doen. Dan kan je denken aan beleggingsfondsen, maar ook het doen van investeringen in (jonge) bedrijven. De rest parkeer je in een redelijk stabiele beleggingsportefeuille en het deel dat je helemaal nooit kwijt zou willen op een (depositogarantiestelsel gedekte) spaarrekening. Tot slot: hierboven staan al een aantal reacties in deze geest, maar het kan geen kwaad om te benadrukken dat zoveel geld je onrustig maakt. Overweeg het in jezelf te investeren: betaal leningen af, betaal (een deel van) je hypotheek af (dat wordt vaak onderschat, maar het levert uiteindelijk meer op dan het 'voordeel' dat je hebt van je hypotheekrenteaftrek), verbouw je huis, koop een tweede huis in een streek of een land waar je graag komt.

Ik zou het op een spaarrekening zetten {of 2 met max 100.00 euro}. Dan groeit het wel langzaam maar je kan niks verliezen.

Zet het op een bank of ga sns banksparen als je het voor je 65ste en daarna wilt gebruiken.

Mocht je nog een hypotheek hebben, dan los dit voor een groot deel af! Vervolgens mag je kiezen voor een kortere looptijd of lagere maandlasten, kies dan voor een kortere looptijd. Investeer de rest van het geld in overig vastgoed! Er zijn tegenwoordig onderhoudsvrije chalets te koop, die kun je verhuren en zelf gebruiken, dus leveren ze geld op en kun je je investering eruit halen na verloop van tijd Toegevoegd na 2 minuten: Mocht je in een huurwoning zitten, koop dan een koopwoning (nieuwbouw) VON=vrij op naam, dan begint het geld verdienen op het moment dat je de handtekening zet Toegevoegd na 13 minuten: Let op met beleggen en of aandelen!!!! De markt is momenteel erg onstabiel, en er is een kans op een volgende recessie!!! Dus wees op je hoede!!!!

Ik zou ermee investeren in voedsel sinds dit een groeimarkt is en redelijk veilig.

Ik zou voor 100.000 euro goud kopen. In munten b.v. de krugerrand. Die is makkelijk te verkopen als dat nodig zou zijn. Door de problemen met de euro en de gigantische Amerikaanse schuld denk ik dat de goudprijs blijft stijgen. Als de hele economie in elkaar zou klappen heb je meer aan goud dan aan papiergeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100