Hoe voorkom je dat de belastingdienst mantelzorggeld ziet als inkomsten?

Mantelzorger heeft geen inkomen, maar leeft van spaargeld. Doet de boodschappen voor een ouder echtpaar. Het boodschappengeld wordt wekelijks op de rekening van de mantelzorger gestort .Hoe voorkom je dat deze stortingen gezien worden als inkomsten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mantelzorger loopt best een risico door deze constructie. Al zou het "erger" zijn als er een uitkeringsinstantie bij betrokken was. Als je ervoor kiest om zo door te gaan zou ik in ieder geval álle bonnetjes bewaren - dat moet van de Belastingdienst 5 jaar. En die dan voorzien van een handtekening van degene die de boodschappen betaalt. Zo kun je laten zien dat de boodschappen zijn gedaan, en wordt het bedrag wat op de rekening van de mantelzorger wordt gestort verantwoord met de boodschappenbonnetjes.

De mantelzorger kan de boodschappen eerst met zijn eigen pas betalen. Dat bedrag valt dan weer weg tegen het bedrag dat hij van het echtpaar ontvangt. Per saldo is de transactie dan 0. Nog simpeler: het echtpaar regelt een bankvolmacht voor de mantelzorger. Echtpaar vraagt een extra pas aan, voor de gemachtigde. Bedrag wordt dan meteen van juiste rekening afgeschreven. Uiteraard moet er ook sprake zijn van een integere mantelzorger en vertrouwen van de kant van het echtpaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100