als ikmet een belasting schuld kom te zitten en ik vaag een betalings regeling aan gaan mijn bruto loon om huursubsidie aan te vragen dan ook om laag?

bij mij zou ik dan onder het maximale bedrag zijn om huur subsidie aan te vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een betalingsregeling houdt in dat je met de Belastingdienst afspraken maakt over het afbetalen van je schuld. Je spreekt bijvoorbeeld af gedurende 5 maanden elke maand een vijfde van je schuld te betalen. Dat heeft geen enkele invloed op je salaris, dat krijg je immers van je werkgever, niet van de belastingdienst. Pas in heel extreme situaties kan een schuldeiser beslag laten leggen op je salaris waardoor schulden automatisch op je salaris ingehouden worden. Echter, ook dan nog verandert er niets aan je (bruto of netto) salaris; zolang je gewoon werkt/in dienst bent, heb je daar immers recht op. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gevolgen voor je huurtoeslag.

Nee je loon blijft hetzelfde

Vraagsteller denkt meer in de richting van: Als ik met de belastingdienst een betalingsregeling aangaat, gaat mijn bruto loon omlaag en is dat dus gunstiger voor de aanvraag van huursubsidie. Hoe lager het loon hoe meer subsidie. Maar zo werkt het niet met schuldvereffening middels een betalingsregeling. Ook niet wanneer er loonbeslag is gelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100