Welke groep mensen die destijds kozen voor pensioen afkopen' kunnen alsnog die ink. belasting die later hierop volgde, nog terugvragen?

Het zou gaan om niet al te hoge uitgekochte pensioenen of /ook opgebouwd in lang vervlogen tijden en meen mensen die in beroep gingen en hun gelijk kregen, i.v.m. nu AOW? Ergens in jan/ 2016 werd op TV hier aandacht aan besteed.
Welke zender en datum kan ik zo niet hervinden ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Echtparen die in 2013 en 2014 een AOW-partnertoeslag ontvingen en daarnaast eenmalig een afkoop van een klein pensioen, krijgen alsnog het gekorte bedrag terug. De SVB (Sociale Verzekeringsbank) hield bij deze mensen in op hun partnertoeslag. Dat bleek onterecht te zijn. Na het meermaals aan de bel trekken van de MAX Ombudsman in het MAX-programma Meldpunt! en Kamervragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is staatssecretaris Klijnsma eindelijk over de streep. Mensen die tegen de korting in bezwaar gingen bij de SVB, werden consequent in het ongelijk gesteld. Tot eind 2014. Toen oordeelde de hoogste rechter dat de SVB al die tijd fout had gezeten. Maar in plaats van dat de SVB iedereen terugbetaalde, kregen alleen de mensen die op dat moment nog een procedure hierover hadden lopen, hun geld terug. Iedereen die al was uitgeprocedeerd of het erbij had laten zitten, kreeg geen geld terug. Zij waren ten onrechte honderden euro’s armer. Klijnsma belooft dit nu in een brief aan de Tweede Kamer recht te zetten.

Bronnen:
http://www.omroepmax.nl/pers/persberichten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100