Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe dien je een verzoek in tot middeling bij de belastingdienst?

Op internet kom ik allerlei sites tegen die uitleggen hoe ik kan uitrekenen of ik gebruik kan maken van middeling van mijn inkomstenbelasting. Ik vind echter nergens hoe ik een verzoek in kan dienen bij de belastingdienst om mijn inkomen te middelen.

Kan iemand helpen? Heeft iemand ervaring?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.9K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maak een afspraak op jouw belastingkantoor, daar willen ze je wel helpen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voorbeeldbrieven zijn kant en klaar op internet te vinden bijvoorbeeld:
http://pprmkr.nl/index.php?mod=page&pId=6&terug=1&mId=9
https://skydrive.live.com/view.aspx?cid=ED1031B5F171194F&resid=ED1031B5F171194F%21131

Vergeet niet een berekening van 1 van de middelingssites bij te voegen.
N.B.: dien het verzoek zelf in. Dat bespaart de 'bemiddelingskosten' die sommige sites vragen als zij het verzoek indienen.
(Lees meer...)
fisbel
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als je niet weet onder welk Belastingkantoor je valt, zoek je dat op op de site van Belastingdienst. Dat kan hier: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/kantorenlijst_douane

Je hoeft je brief niet per se aan een bepaalde inspecteur te richten, je kunt hem gewoon naar het kantoor sturen waar jouw gemeente onder valt.

In je verzoek benoem je de inkomensgegevens van het tijdvak waarover je middeling aanvraagt, zoals je dat hier (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/bijzondere_situaties/middeling_sterk_wisselende_inkomens/welke_gegevens_hebt_u_nodig_bij_de_berekening) kunt vinden. Je maakt een berekening naar het voorbeeld op de site en je verzoekt die middeling zo toe te passen. That's it.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding