Waarom moeten nieuwe bitcoins gemined worden,kan het bitcoin niet door bitcoin zelf aangemaakt worden?

Nieuwe bitcoins aanmaken gebeurt door miners die een ingewikkelde rekensom moeten oplossen en natuurlijk word de uitkomst gecontroleerd of misschien staat van tevoren al vast wat dat moet zijn ,in dat geval kost het enorm veel werk en geld om een wiskundige oplossing te verkrijgen /bitcoin op niks af.
Als je de handel in bitcoins vergelijkt met die in edelmetaal dan zijn de kosten die de kopers in rekening gebracht moeten worden(het minen/stroomkosten) een overpeinzing waard waarom er ook daardoor steeds meer bitcoins in omloop komen waarvoor op een gegeven moment geen kopers meer tevinden zijn als de markt verzadigd is geraakt waardoor de bitcoinwaarde tot een neerwaartse spiraal gedoemd is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bitcoins minen is net zoiets als het zoeken naar een nieuw priemgetal: je weet dat er ergens in de getallenreeks nog eentje moet zijn, maar niet waar. Dus moet je alle getallen één voor één uit gaan proberen. Dat kost enorm veel rekenkracht. Heb je 'm eenmaal gevonden dan is de controle heel simpel. Zo kun je ook een nieuw gevonden bitcoin als eerste claimen. Dan is 'ie van jou. Dat heet minen. Nog niet alle getallen zijn uitgetest. Dus de berekeningen gaan nog steeds door. Dat is wat er nu gaande is. Het is dus niet zo dat "bitcoin" even alle oplossingen kan geven. Die oplossingen zijn op dit moment nog gewoon niet bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100