Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Iedereen kan QR-codes krijgen en aanmaken, ook zzp'ers.

Je kunt dat hier bijvoorbeeld doen:
http://nl.qr-code-generator.com
http://gratisqrcode.nl
http://www.qr-codegenerator.nl

Toegevoegd na 46 minuten:
Ik zie dat je vraag bij Bankieren staat. Waarschijnlijk wil je deze code gebruiken om een mobiele iDEAL-betaling vanaf beeldscherm, drukwerk of brief op te kunnen starten.
Dat kan ook als zzp'er, je hebt daarvoor wel een zakelijk bankrekeningnummer nodig. Bij een zakelijke rekening toetst de bank volgens zwaardere eisen dan bij een particuliere rekening.
(Lees meer...)
6 jaar geleden
klaariskees
6 jaar geleden
Bedankt voor de informatie. Wat zijn die zwaardere criteria voor het verkrijgen van een zakelijke bankrekening? Alvast bedankt voor je antwoord.
SimonV
6 jaar geleden
Je moet in ieder geval ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Om een zakelijke bankrekening te kunnen openen, komt de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) in beeld. “Ken uw klant”, zegt deze wet tegen de bank. De bank moet de rekeninghouder dus natrekken. Als de kandidaat-rekeninghouder in verband wordt gebracht met bijv. witwassen, mag de bank de rekening niet openen. En verder? Bankvoorwaarden. Verder stelt de bank voorwaarden bij de afname van bepaalde producten. Denk aan zekerheden bij een krediet. Afhankelijk van de rechtsvorm en de burgerlijke staat van de rekeninghouder stelt de bank aanvullende eisen. Kortom: een zakelijke klant krijgt weliswaar een zakelijke rekening, maar zijn persoonlijke situatie en de producten die hij afneemt, bepalen de nadere eisen die de bank stelt. http://ondernemingsdatabank.indicator.nl/bank/u_wilt_een__tweede__zakelijke_bankrekening__wat_nu_/NLTAHRAR_EU141504/75/related Zie verder voor details per bank:
https://www.zzpservicedesk.nl/331/zakelijke-rekening-openen-vergelijking.htm
klaariskees
6 jaar geleden
Goede info om mij verder te oriënteren, bedankt

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding