Waarom ging het niet voortdurend mis, toen men in vroegere tijden ware kaarsen in de kerstboom liet branden?

Via overlevenden uit eerdere eeuwen en tekenfilms heb ik vernomen dat het ooit gebruikelijk was om de kerstboom te versieren met brandende kaarsen? Is dit waar? En zo ja; ging het vaak mis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Men moest gewoon voorzichtig zijn. Maar het ging inderdaad meer dan eens mis. Toegevoegd na 3 minuten: Tot in de jaren vijftig van de 20e eeuw werd kerstboomverlichting over het algemeen uitgevoerd met kaarsjes in kaarsenhoudertjes die op de kerstboomtakken waren geklemd. Vanwege brandgevaar stond er vaak een emmer bluswater of zand naast de kerstboom. In sommige huishoudens was dit tot in de jaren zeventig (of zelfs nog later) gebruikelijk en thans worden ze nog steeds verkocht.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstboomverlichting

Dat het niet veel vaker misging was voornamelijk te danken aan het feit dat de kaarsenhoudertjes met de kaarsen zover mogelijk naar het uiteinde van hun tak werden bevestigd, zodat de erboven liggende kortere takken buiten het bereik van een rustig brandend vlammetje bleven, maar helaas, als er er langdurigere luchtstroom uit een constante richting op gericht was, de hitte WEL, aan de kant waar de wind opstond, werd afgebogen zodat die de bovenliggende takken bereikte met alle nare gevolgen van dien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100