Moet je een kerstboom water geven?

Ik heb niet echt een pot om de kerstboom in te zetten en heb hem vandaag gekocht (4 dec, dus heel vroeg). Blijft een kerstboom ook mooi als je deze een maand geen water geeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt aan het type kerstboom, een blauwspar is erg sterk en houd het met een minder aan water aanzienlijk beter uit dan een traditionele "denneboom" Toch is het raadzaam om een kerstboom standaard te kopen, deze hebben een water reservoir wat de levensduur iets ten goede komt. Een boom met kluit is eigenlijk onzin, de wortels zijn kapot gemaakt bij het oogsten. Hem , na de kerst in de tuin zetten is ook kansloos.

Als hij wortels heeft dan moet je hem water geven,liefst zo 1 liter per dag.

Bronnen:
http://users.skynet.be/hofmeester/tuinarti...

Ook een boom die afgezaagd is heeft water nodig Als je bloemen koopt zet je deze toch ook in het water om ze langer mooi te houden De naalden vallen uit om dat de boom uitdroogt ! Daarom laat de boom de naalden los om zelf zo lang mogelijk te blijven bestaan en zo kunnen de naalden geen water of voedingsstoffen opnemen

Het is zeer brandgevaarlijk indien je de kerstboom droog laat staan.!!! Klein stukje van de onderkant af zagen en in een bak, emmer, standaard met water zetten. Let op. Wel af en toe het water bijvullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100