Kestkado: tafeltje met stoeltjes, hoe presenteer ik dit het best aan mijn peuters?

Ze zitten nog in een grote katonnen doos en moeten in elkaar geschroeft worden.
Ik ben van mening dat het voor de kinderen (21 maand en 3 jaar) het leukst is om ze opgebouwd te krijgen, mijn man vindt echter dat we het gezamelijk moeten uitpakken. Wat denken jullie?

En als ik ze dan wél eerst in elkaar zou schroeven, hoe pak ik dat dan in? Vrees dat dat wel erg veel inpakpapier gaat kosten. Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou de stoeltjes in elkaar zetten en dan het inpakken. Als je dat lastig vind met inpakpapier, kun je ook gewoon vuilniszakken aan gort knippen en er om heen plakken. Plak een paar leuke stikkers op de vuilniszak en het kind vind het net zo mooi als echt inpakpapier hoor ;-) Gezamenlijk uitpakken is leuk vanuit de ouders gedacht, maar een kind van 3 (laat staan een kind van 21 maanden) snapt daar natuurlijk geen drol van. Dat iets nog in elkaar gebouwd moet worden en dat het dan leuk wordt, daar snapt het kind nog niks van, die leven veel te veel in het hier en nu. Sámen met de kinderen de stoeltjes in elkaar zetten zoals hierboven voorgesteld lijkt mij helemaal een slecht idee...Je mist zo een schroefje omdat één van de twee even ging uitproberen hoe het smaakte, ze halen zich zo open aan scherpe dingen als schroeven en schroevendraaiers en ze zitten zo ergens met hun vingers tussen. En er is voor een kind geen lol aan, die snappen nog helemaal niet goed wat de bedoeling is van dat 'gezamenlijk in elkaar zetten', laat staan dat ze het gezellig vinden. Peuters willen gewoon kant en klaar speelgoed, geen bruine doos met losse onderdelen er in... Ik ben het, als pedagoog zijnde, dan ook helemaal met jou en het eerste antwoord eens. Lekker van te voren in elkaar zetten, inpakken en dan als de kinderen het hebben uitgepakt lekker samen een boekje lezen of spelletje doen vanaf hun nieuwe stoeltjes.

Iets opbouwen met een kind is een goed idee. Maar niet iets wat voor volwassenen is. Het cadeau zijn de tafel en stoeltjes. En als ik mijn (bijna) 3 jarige dochter een bouwpakket zou geven zou het veel te abstract zijn en snel de verveling toeslaan. Wat je zou kunnen doen, de tafel in elkaar zetten en samen met het kind het eigen stoeltje. Dan is het sneller klaar en is het trots om dat hij/zij dat zelf heeft gedaan. Persoonlijk zou ik het kant en klaar gegeven hebben. Mijn dochter zou het uitpakken en gelijk trots op het stoeltje gaan zitten. Dan pakken we samen een puzzeltje en aan het nieuwe tafeltje een puzzeltje maken. Vind ik leuker en dan beleeft je kindje dat het een tafeltje en stoeltjes gekregen heeft. En ja ik zou het ook inpakken. Even een klus, maar wat een pret om het uit te pakken! En inpakpapier is toch niet zo duur? Had laatst een fiets ingepakt met 2 rollen Breed inpakpapier van de action. Was maar 39 cent per rol. En een lol dat we voor die 78 cent hebben gehad!

Ik zou het (man zijnde) ook gezamenlijk willen uitpakken, al zal de verrassing niet bijzonder groot zijn na het verwijderen van het pakpapier, het samen puzzelen en knutselen lijkt me gezellig, en ook leerzaam voor de kids misschien?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100