Hoe kan het dat het in bijv Amerika door kinderen veel normaler wordt gevonden dat je op elke hoek van de straat en in elke winkel een kerstman ziet?

Ik ben nog nooit in Amerika geweest maar volgens mij staat er in bijna elke grote winkel wel een kerstman of staat er een kerstman op straat iets uit te delen.

In Nederland komt er 1 Sinterklaas naar een winkelcentrum en zul je niet snel meerdere klazen zien bij elkaar, alleen bij toeval. Op scholen wordt er van alles aan gedaan zodat de kinderen van de ene school niet zien dat er in de andere school ernaast OOK een Sinterklaas loopt. In Amerika worden kerstmannenwedstrijden gehouden en andere zaken waar je veel kerstmannen tegelijk ziet.

Waarom is dat verschil er zo en maakt dat uit voor het geloof door kinderen? Geloven Amerikaanse kinderen op jongere leeftijd niet meer in de kerstman dan Nederlandse kinderen in Sinterklaas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verschil zit 'm in de oorsprong van de figuren. Sint Nicolaas is namelijk een bisschop die echt geleefd heeft, de verhalen rond hem berusten op waarheid. De Kerstman is (op basis van de door Nederlanders naar Amerika gebrachte Sinterklaas) ontstaan uit fantasieverhalen. Alle Amerikaanse kinderen weten dat hij niet echt is. Net zoals Donald Duck en Mickey Mouse. Een verkleed figuur die jou iets leuks komt vertellen of geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100