Wat is leuk om met Kerst te doen thuis voor 9 volwassen mensen, naast dineren en cadeautjes?

echt alle suggesties welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

-Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en hang ze overal in de kamer. Dan met een papier onder je arm de nummers afgaan en invullen wie jij denkt dat die baby is. Hilarisch! -Sjoelen!

bingo spelen... Toegevoegd na 2 minuten: bij ons het dat tombola, het is een spel dat speel je als bingo kijk t filmpje t is wel in het italiaans maar de beelden spreken voor zich.. http://www.youtube.com/watch?v=LOX73z4wkiw

Spelletjes... Ik weet niet of je het spel 30 Seconds kent, maar dat is ideaal voor zo'n gelegenheid. Je kunt het zelfs nog prima spelen als iedereen aan het uitbuiken is. Je hoeft er niet voor aan tafel te zitten, iedereen kan gewoon op zijn eigen bank/stoel blijven hangen.

Bronnen:
http://www.30seconds.nl/

Triviant of pictionary is ook best populair bij gelegenheden zoals kerst!

bord/ kaartspellen

Het spelletje: - Jungle speed of - The wizard Spelletjes zijn waarschijnlijk onbekend voor je, maar zijn heel leuk om te spelen! Je kunt deze spellen bestellen via internet. Zie afbeeldingen:

Ganzenbord spelen. Als kind eindeloos gedaan met de hele familie en bleef altijd leuk.

Iedereen kan een cadeautje meebrengen je kunt zelf ook leuke dingen kopen hoeft niet groot te zijn zeker niet omdat er nogal wat gelachen wordt voor als er nog papier om zit en nog niemand weet wat er in zit. Het is natuurlijk vrij om de regels te wijzigen Het Grootte Kerstspel De jongst mag beginnen Alle Cadeautjes liggen in het midden. Als je 6 gooit mag je een Cadeautje pakken tot alle pakjes weg zijn. Let op je mag ze niet uitpakken. Ronde 1 1Als je 1 gooit mag je een cadeautje bij een ander wegpakken jij mag uitkiezen welk pakje je wilt hebben. Maar het pakje is nog niet van jou. 2Wissel je grootste pakje met het kleinste van een willekeurig iemand. 3pak een pakje bij iemand anders weg. 4Iedereen schuift alle pakjes door naar degenen die links naast hem of haar zit let op alles. 5Je mag alle pakjes van een ander bij jou pakjes leggen. 6Je hoeft niets te doen je bent veilig. Tweede ronde De oudste mag nu beginnen het einde komt vanzelf. 1 Als je 1 gooit mag je een pakje van jezelf uitpakken maar het pakje blijft in het spel. 2 Geef jouw grootste cadeautje aan iemand naar keuze. 3 Wissel je pakjes met degene Rechts van je. 4 Ruil twee pakjes van twee andere spellers dus niet van je zelf 5 Maak een cadeautje van je zelf open 6 Stel een cadeautje voor je zelf veilig dit is nu van jou en ze kunnen het niet meer afpakken. Het mag ook een cadeautje zijn dat al open is Stel het veilig Gefeliciteerd het is voor jou. Heb je echter geen cadeautjes in je bezit gaat deze beurt aan je voorbij, Als al de cadeautjes verdeeld zijn vraag je of er nog iemand afstand van wil doen en aan een ander geeft Wij hebben er heel veel plezier aan beleefd en zijn er echt met 16 mensen uren mee bezig geweest Fijne feestdagen Toegevoegd na 2 minuten: ik heb gezien dat er nogal wat taalfouten inzitten sorry hiervoor.

het spelletje: moordenaar

Bronnen:
goeie vraag :hoe gaat het spel moordenaar...

Hints spelen http://hints.kro.nl/intro-speelzelf.aspx

- Ik hou van Holland gezelschapspel! - Het dobbelspel (zie link hieronder) Dit hebben wij zelf ook eens met kerst gedaan.. het was een succes! :)

Van de cadeautjes kun je ook een spelletje maken, dat gaan wij met kerst in elk geval doen! Het is een spel met een dobbelsteen en de cadeautjes moeten wel voor iedereen leuk zijn.. bijvoorbeeld een plaagcadeautje, een voor vrouwen en eentje typisch mannelijk. Natuurlijk is het wel handig om een gedichtje of raadseltje van ongeveer 4 zinnen op/aan het cadeau te bevestigen, zodat je enig idee krijgt of het mannelijk of vrouwlijk is. Voor elk persoon worden willekeurig 3 pakjes neergezet: de jongste/oudste/kleinste/molligste/degene die het hoogst gegooid heeft mag beginnen: puntenverdeling mag je natuurlijk zelf verzinnen maar dit is een voorbeeld: 3 - geef het cadeautje aan de persoon rechts van je 6 - pak een cadeautje van een ander 9 - geef een van je cadeautjes weg 5 - geef een pakje aan de persoon tegenover je 2 - pak een cadeautje van iemand 3 beurten van jou vandaan Je kunt er natuurlijk ook veel grappigere dingen van maken zoals een gek quizje ofzo, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Wat wij thuis ook leuk vinden om te doen zijn spelletjes als 'met de billen bloot' het kan echt hilarische verhalen opleveren die je dacht allang vergeten te zijn of 'het kwaliteitenspel' bij dit spel leer je jezelf en elkaar beter kennen en waarderen, echt een spelletje die in de kerstsfeer past. De spelregels van deze spellen staan volgens mij wel op het internet en de spellen zelf zijn wel in de boekhandel te koop geloof ik...

Bronnen:
http://www.at-a-lanta.nl/diversenblz.html
http://www.kwaliteitenspel.nl/index.php?op...

een boswandeling maken, of een uitgezette tocht. onderweg thermoskan gluhwijn of warme choco mee. voor de kleine: een sneeuwballengevecht lampionnen met kaarsje erin voor de sfeer. ziet er ook nog leuk uit voor de buurt.

Op uw vraag zijn heel veel opties. Laat ik er eens een paar opnoemen. - Gezamenlijk een kerstfilm kijken. - Gezamenlijk zingen voor de Kerstboom - Gezamenlijk spelletjes spelen. - Met z'n allen lekker kletsen. - Besluiten om buiten iets te doen. En ga zo maar door:)

Wij deden vaak het volgende spelletje op zulke gezamenlijke gelegenheden. Erg leuk voor jong en oud en je hebt er alleen wat stroken papier (gewoon scheuren van a4-tjes) en voor iedereen een pen nodig. Deel iedereen 1 strookje papier uit en 1 pen. Vervolgens vraagt 1 persoon een aantal dingen op te schrijven als volgt: begin helemaal bovenaan het strookje, dus adviseer niet te groot te schrijven. 1. schrijf een naam van een mannelijk persoon (bekend bij de mensen zelf of beroemd) dan moeten de mensen het stukje dubbelvouwen zodat je het geschrevenen niet ziet (de eerste keer misschien ff twee keer omslaan) Als iedereen dit gedaan hebt geef je het strookje aan je linkerbuur 2. schrijf de naam van een vrouwelijk persoon (idem 1.) weer omvouwen. als iedereen klaar is doorgeven aan linkerbuur, dit doe je dus na elke vraag. 3. schrijf een vervoersmiddel (van lopen tot ruimtevaarschip tot hinkelen whatever als je maar ergens komt op een bepaalde manier) 4. schrijf een locatie (huis, school, australie) 5. schrijf iets te doen, een bezigheid 6. schrijf een persoon op (oma, paashaas, beatrix, jan maakt niet uit) 7. schrijf een mening. Nu kun je of alle papiertjes bij 1 persoon verzamelen, of de eerste persoon doet het voor en iedereen vouwt het blaadje wat ze als laatst gekregen hebben (waar ze dus als laatste hun buur nummer 7 heeft opgeschreven) en volgt het voorbeeld. Lees nu alle blaadjes als volgt voor bijvoorbeeld. opa schreef bij 1: ome jan oma schreef bij 2: mama jans ome jan schreef bij 3: step 4: amerika 5: zwemmen 6: jan peter balkenende 7: waardeloos Die zijn nu bij elkaar op het briefje gekomen je leest dan voor: ome jan ging met mama jans met de step naar amerika om te zwemmen jan peter balkenenede had het gezien en die vond het maar waardeloos. Omdat al die verhaaltjes die mensen bedacht hadden door elkaar lopen krijg je de meest rare verhaaltjes, waar vaak om gelachen kan worden.

Ga naar buiten en maak een mooie boswandeling het is goed voor de eetlust en met dit mooie witte winterdek is het bos prachtig. uiteindelijk kom je bij elkaar om een gezellige dag/avond te hebben en lekker te kletsen. dat gaat beter zonder spelletjes die de aandacht van elkaar afnemen.

dit spel doen wij altijd wat heb je nodig?een dobbelsteen,cadeautjes ze werkt het al je 1 gooit:cadeautje pakken 2 doorschuiven naar links 3 doorschuiven naar rechts 4 uitpakken 5 cadeautje van iemand anders afpakken 6 je mag het cadeautje houden als je het gaat doen veel plezier er mee groetjes eefje2000

Laat iedereen een raadsel, verhaaltje of truukje voorbereiden. Zo heb je 9 mini-optredens. Er zijn hele leuke raadsels die opgelost moeten worden met ja-nee vragen, zoals b.v. 'Een man leest in de krant dat een vrouw gestorven is bij de Niagara watervallen. Hoe kan het dat hij meteen weet dat ze vermoord is?' Of speel het truukje 'zwarte magie' en verbaas je hele familie. Ik ga hier niet verklappen hoe dat werkt, maar het lijkt wel magie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100