Wat beschouwt een vleeseter als afvalvlees?
Deze vraag naar aanleiding van een vraag over de samenstelling van fricadellen. Ik vraag me als vegetariër altijd af wat doorslaggevend is voor welk vlees wel of niet voot consumptie akkoord wordt bevonden.
Voorbeeld: Waarom wel een koe, varken of haas en waarom (meestal) geen rat, ezel, hond of kat?
Vroeger heb ik wel vlees gegeten ( bijna 40 jaar geleden) maar lustte toen alleen maar gehakt, en biefjes tartaar e.d.. Van dat vlees waar je niets van een dier in herkende. Dat was voor mij dus het criterium. Toen ik me ervan bewust was, hoe ik mezelf voor de gek hield zo, ben ik gestopt met alles. Ik braad alleen nog voor anderen en griezel al om het aan te raken. ( Aparte pannen..)
Ik maak GEEN propaganda voor vegetarisme, iedereen mag eten wat hij wil, maar ik ben gewoon benieuwd hoe het bij anderen zit.
Toegevoegd na 1 minuut:
Naast antwoord op wat als afvalvlees beschouwd wordt, wil ik graag horen waarom precies. Sorry: ik vergat dit erbij te zetten.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.