wat is baking soda in het nederlands. en kun je het hier krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het Nederlands is dat bakpoeder. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder In Amerika niet weg te denken uit vele recepten, o.a. omdat ze daar geen zelfrijzendbakmeel hebben. In NL is er bakpoeder voor te gebruiken. In NL heb ik 't nog nooit gekocht omdat ik 't altijd uit Amerika meeneem, maar hier moet het ook te vinden zijn, als bakpoeder, bij de grotere/betere supermarkt. Verpakt zoals zakjes vanillesuiker, en in het schap bij de bakspullen.

baking soda is in Nederland bekend als (vertaald) kooksoda, maar eigenlijk vooral onder de naam 'zuiveringszout'. Het is gewoon verkrijgbaar in reformwinkels en vergelijkbare zaken en soms in toko's. (dan moet de verkoper wel uitstekend Nederlands spreken anders krijg je de meest vreemde pakjes aangeboden)

Baking Soda is Natrium Hycarbonaat, en wordt vaak verward met het bakpoeder in Amerikaanse recepten. http://www.zelfdrogist.nl/?sect=2&cmd=showarticle&artkey=652706&mnu=Zelfzorg&PHPSESSID=55589b8c6efa4fa463cc96773d0694c1 Het wordt veel gebruikt voor het maken van oa. je eigen badbruisbollen omdat het de eigenschap heeft op gas vast te houden (de bollen beginnen pas te bruisen wanneer je ze in het badwater doet). Wanneer je veel nodig hebt dan kun je bij een particuliere drogist - dus niet bij een keten als kruidvat, Etos, etc. , beter vragen of ze je dit kunnen bestellen in grotere verpakkingen. Ik had een bus van 1 kilogram voor onder de 7 euro, terwijl het doosje haast 5 euro kostte (zie link). Ik dacht dat die grote (witte) bus ook van Tendo was, maar dat weet ik niet zeker meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100