Het is bizar dat voor dit recept vrijwel nergens de hoeveelheden worden aangegeven.
Ik vond dit:
150 g pure chocolade
75 gram slagroom.
Smelt de pure chocolade en roer er dan de slagroom door.
Giet dit mengsel in een vorm. Zet de vorm in de koelkast tot de chocolade stevig is.
Ter vergelijking:
• Melkchocolade bevat minimaal 34% cacaobestanddelen.
• Pure chocolade bevat minimaal 63% cacaobestanddelen.
Ander recept:
1 reep pure chocolade (100 g). Alles boven 80 procent is voldoende, maar 90 procent heeft de voorkeur...
5-8 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
Eventueel 1 eetlepel honing
Eigen ervaring: met 100 gram pure chocolade en 75 ml halfvolle melk maak ik enigszins zachte chocolade. Dus 150 gram moet toch een redelijke stevig resultaat geven.
Persoonlijk denk ik dat de chocola toch nog te veel naar pure chocola zal smaken. Zoals in reacties aangegeven kun je er misschien beter chocolademelk van maken:
200 ml melk
50 gram pure chocolade
1 theelepel suiker.
https://www.lekkerensimpel.com/zelfgemaakte-chocolademelk-2/
Toegevoegd op 03 December 2021 11:44: tekst
- Bronnen:
-
https://www.foodnewsnews.com/news/6-ways-y...
-
https://foodhow.com/how-to-make-milk-choco...