Hoe maak ik van pure chocolade melkchocolade?

Ik heb een mooie letter van pure chocolade van Sinterklaas gekregen. Helaas houd ik niet zo van pure chocolade, maar ben ik wel dol op melkchocolade.

Op diverse sites kom ik aanwijzingen tegen dat je van pure chocolade melkchocolade kunt maken door melkpoeder of room toe te voegen. Ik kan echter nergens de juiste verhoudingen van de ingrediënten vinden...

Kent iemand deze verhoudingen ? En is het resultaat lekker ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bizar dat voor dit recept vrijwel nergens de hoeveelheden worden aangegeven. Ik vond dit: 150 g pure chocolade 75 gram slagroom. Smelt de pure chocolade en roer er dan de slagroom door. Giet dit mengsel in een vorm. Zet de vorm in de koelkast tot de chocolade stevig is. Ter vergelijking: • Melkchocolade bevat minimaal 34% cacaobestanddelen. • Pure chocolade bevat minimaal 63% cacaobestanddelen. Ander recept: 1 reep pure chocolade (100 g). Alles boven 80 procent is voldoende, maar 90 procent heeft de voorkeur... 5-8 eetlepels gezoete gecondenseerde melk Eventueel 1 eetlepel honing Eigen ervaring: met 100 gram pure chocolade en 75 ml halfvolle melk maak ik enigszins zachte chocolade. Dus 150 gram moet toch een redelijke stevig resultaat geven. Persoonlijk denk ik dat de chocola toch nog te veel naar pure chocola zal smaken. Zoals in reacties aangegeven kun je er misschien beter chocolademelk van maken: 200 ml melk 50 gram pure chocolade 1 theelepel suiker. https://www.lekkerensimpel.com/zelfgemaakte-chocolademelk-2/

Toegevoegd op 03 December 2021 11:44: tekst
Bronnen:
https://www.foodnewsnews.com/news/6-ways-y...
https://foodhow.com/how-to-make-milk-choco...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100