Wat heeft het vlees op ons bord te maken met de verdwijning van het regenwoud?

Ik weet dat minder vlees eten sowieso helpt bij het verminderen van CO2 uitstoot. Vlees is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor broeikasgassen; die komen vrij bij de voedselproductie. Maar wat heeft het regenwoud ermee te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds 1978 is meer dan 750.000 km² aan Amazonewoud verloren gegaan in Brazilië, Peru, Colombia, Bolivia, Venezuela, Suriname, Guyana en Frans Guyana. Tegen 2000 was veeteelt verantwoordelijk voor meer dan 75% van de ontbossing in de Amazoneregio. Veeteelt staat in voor 65 tot 70% van de ontbossing, kleinschalige landbouw voor 20 tot 25%, grootschalige commerciële landbouw voor 5-10% en houtoogst voor 2 tot 3%. Niet alleen veeteelt zelf is problematisch. Tussen 2004 en 2005 werd 1,2 miljoen hectare woud gekapt voor de soyateelt. Soya wordt vooral verwerkt in veevoeder. En zonder veeteelt is er geen vlees. Zelfs kippenvoer en voer voor kweekvis wordt gemaakt van b.v. soya.

Toegevoegd op 14 oktober 2020 18:12: tekst
Bronnen:
https://www.bosplus.be/k/nl/n167/news/view...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100