Wat is het verschil tussen normale en Belgische chocolade?

Dit vraag ik me al heel lang af. Ik heb het al aan verschillende personen gevraagd, maar de een zegt dat Belgische chocolade echt in België wordt gemaakt, de ander zegt dat er meer room in Belgische chocolade zit en heel veel weten het niet.

Ik ben al bijna een jaar op zoek naar dit antwoord. Weet iemand dit misschien? Of wat denk jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Onze(belgische) specialiteit is dat wij de kunst kennen om chocolade zeer korrelvrij te maken, waardoor hij smelt in je mond. Terwijl je in sommige landen zal merken dat er nog altijd kleine korrels in de chocola zitten. Sommige chocolademakers laten de bonen gedurende 48 uur malen, of 72 uur, of drie dagen ... Dat is een beetje volgens de specialiteit van het huis.' Toegevoegd na 4 minuten: De fijne structuur. Belgische chocolade wordt zo fijn gemalen dat het een structuur van slechts 15 tot 18 micron heeft. Hoog cacaogehalte. Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste buitenlandse producten. Enkel cacaoboter. Belgische chocolade bevat 100% cacaoboter. De keuze van de bonen. Traditiegetrouw hebben de Belgische chocoladefabrikanten steeds cacaobonen van hoogstaande kwaliteit verwerkt.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/758/Chocola...
http://www.visitflanders.com/nl/thema-s/be...

Er is geen verschil in de chocolade zelf. Dat er 100% cacaoboter in zit hoeft zelfs niet maar is meestal wel het geval. De bonen komen overal vandaan, ook daar is weinig verschil met andere landen. De fijnheid van de korrel is ook bij ons niet beter als bij vele anderen. Waar België bekend om is, is het eindproduct: De praline. In weinig andere landen zal je een zo grote verscheidenheid van vullingen tegenkomen als bij ons. De traditionele "balotin" maakt het verhaaltje af. En jammer genoeg, er wordt ook veel rommel geproduceerd onder het label "Belgisch". Wel is het zo dat België de grootste chocoladefabriek ter wereld heeft. (in Zwitserse handen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100