Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik vind het brood de laatste tijd zo flauw van smaak. Zit er minder zout in dan vroeger ?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1.6K
Ritsuka
8 jaar geleden
Dat zou kunnen, was wel op de radio van de week. We krijgen te veel zout binnen en fabrikanten moeten dit verminderen

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat klopt.
In het kader van de oproep van de overheid om zoutverlaging én om de positie van brood als basisvoedingsmiddel niet te ondermijnen heeft de bakkerijsector al vanaf 2008 gezorgd voor minder zout in het brood. In 2009 constateerde de consumentenbond bijvoorbeeld dat brood toen al 10% minder zout bevatte dan in 2007. In de tussentijd hebben onderzoek en praktijkvoorbeelden aangegeven dat een verdere reductiestap geen problemen zou opleveren voor de kwaliteit en smaak van het eindproduct. Daarom heeft er in 2013 nog een reductiestap plaatsgevonden waardoor brood nog eens 15% minder zout bevat. Een totale reductiestap dus van 25%.
(Lees meer...)
SimonV
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Dank voor je duidelijke antwoord.
Nou dan strooi ik voortaan maar wat zout op de boterham :-)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding