Hoe maak je zelf ijsblokjes die mooi helder en doorzichtig zijn?

Zoals je ze in de horeca krijgt. Als ik ze zelf maak zijn ze altijd troebel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zie onderstaande link. Het heeft te maken met het feit dat thuis de ijsblokjes van buiten naar binnen bevriezen en dat verzorgt spanningen binnen het ijsblokje en daardoor barst de buitenlaag, ergo: een troebel ijsblokje. In de horeca worden ijsblokjes in een machine gemaakt, middels een staaf. Hierdoor wordt het ijsblokje van binnen naar buiten bevroren en vindt de spanning niet plaats.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nl/gastronomie/ko...

Je moet het water eerst koken, dan af laten koelen en invriezen!

Op `how it's made` heb ik het wel een keer gezien. Misschien eens op youtube kijken of googlen als je het kunt vinden? :) succes!

er is een speciaal ding waar je water in doet en dan in de vriezer. (het is van plastik)

Bronnen:
me moeder.

je hebt water en dat zet je in de vriezer

Bronnen:
van me zelf

water zonder zuurstof (belletjes) erin! dan moet het lukken.

Ik dacht dat het ook lukt met Spa blauw (of ander bronwater)

Misschien moet je eens spawater gebruiken, want leidingwater bevat meestel kalk en daardoor worden de ijsblokjes troebel..... Of je kookt het water eerst zodat de kalk eruit is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100