Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Salami is zouter en cervelaat niet.
Gevonden op : http://nl.wikipedia.org/wiki/Salami en http://nl.wikipedia.org/wiki/Cervelaat
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
In cervelaat zit geen knoflook en in salami wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Cervelaat bestaat uit rundvlees en spek. Het vlees wordt heel sterk verkleind tot blokjes van een paar millimeter. De massa wordt bijna bevroren vermengd met peper en zout en daarna in een poreuze kunstdarm gestopt zodat het aanwezige vocht tijdens het drogen kan uittreden. De worsten worden te drogen gehangen totdat ze voldoende stevig zijn om op de machine te snijden. Vroeger duurde dit drogen tot wel twee maanden. Tegenwoordig wordt het drogen versneld door aan het deeg bepaalde bacteriën toe te voegen. Daardoor is de smaak wat zuurder, maar dat wordt door de consumenten als prettig ervaren.

Salami is een variant van cervelaat. De worst wordt anders gekruid: onder andere met witte peper, paprikapoeder, nootmuskaat en knoflook. De maling is hetzelfde, maar de worst wordt afgestopt in een witte kunstdarm. Dit om de schimmellaag, die bij de originele Italiaanse salami op natuurlijke wijze tot stand komt, na te bootsen.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding