Vlees of vis?

De cijfers zijn helder. Nederlanders zijn verzot op vlees en eten maar mondjesmaat vis. Dit terwijl bijvoorbeeld het leeuwendeel van relevante gezondheidsonderzoeken er geen misverstand over laat bestaan dat het consumeren van vis door de bank genomen beter aansluit op de noden van ons lichaam dan van hetzelfde van vlees.

Sterker nog. Half Nederland slikt nota bene visolie bij maar blijft toch trouw aan haar dagelijks stukje varken, koe of kip.

Heeft deze schijnbare onbalans qua dierlijke consumptie wellicht te maken met een stuk gemakszucht (hoewel er toch voldoende aanbod van kant-en-klare visjes is)? Heeft zij iets van doen met geïnternaliseerde onzin als zou vis stinken of hangt het hier weer eens op dat zo moeilijk definieerbare begrip "smaak"?

Hoe het ook zij, waar gaat uw voorkeur naar uit: vlees of vis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vlees, omdat ik dat lekkerder vind. Daarnaast kun je naar mijn idee beter vlees eten dan vis. De zee wordt langzaam leeg gevist, terwijl er meer varkens kippen en koeien zijn in de wereld dan ooit tevoren.

Absoluut vlees, ik vind vis simpelweg niet lekker. Het is overigens niet dat ik het niet geprobeerd heb. Heb een paar jaar in een restaurant gewerkt waar ik regelmatig vis moest proeven van de kok. Persoonlijk vind ik de smaak en de structuur niet lekker. Ik vind het wel jammer dat ik niet lust, want het is inderdaad erg goed voor je, en probeer daarom steeds toch een beetje te eten dat ik er aan wen en het uiteindelijk wel lekker ga vinden.

Ik ga eigenlijk vrijwel altijd voor vlees moet ik toegeven. Hoewel ook weet dat vis inderdaad gezond is. Het is denk ik een kwestie van er ook niet aan gewend zijn, hoeveel mensen zijn er opgegroeid met het eten van vis? Ik niet in elk geval, en door die gewenning is het lastig om dat weer af te leren. Voor mij in elk geval..

Allebeide maar ik eet over het algemeen meer vlees. Ben er dol op.

Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar vis: van vlees eet ik eigenlijk alleen kip (officieel geen vlees, zegt de slager ...) en af en toe rundvlees, en echt heel zelden varkensvlees. Maar ja, vis is gewoon te duur om elke dag te eten. 'k Zou het wel weten anders: zalm, kabeljauw, inktvis, haai, paling, snoek, schol, schelvis, jemig, ik moet maar snel gaan koken: ik krijg trek!!!

Ik ben geen grote vleeseter meer, weet niet waarom. Het heeft in ieder geval niets te maken met diverse campagnes die gevoerd worden. Regelmatig vis, ja dat wel. Soms kabeljauw of kibbeling. Maar ook garnalen, paling en zalm gaan er wel in.

Sinds een maand of 3 let ik consequent beter op mijn voeding. Dit betekent minder vlees en meer vis. Gehakt is eigenlijk zoveel mogelijk verbannen, wat daar allemaal inzit is een raadsel... Als het dan toch vlees is dan is het ongeveer 1x per week kip en 1x per week een lap varkens- of rundvlees. Verder 2x per week vis, meestal zalm, tonijn of kabeljauw. de rest eigenlijk zonder vlees. na een paar weken merk je echt een verschil en beleef je weinig genot meer van altijd dat vlees overal bij. vooral als je op een iets later tijdstip eet zit je niet uren later nog met zo'n opgezwollen gevoel van die eiwitten in die lappen vlees.

Vlees

zeker vlees, en af en toe een harinkje geen kibbeling of vis sticks gadver

Vis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100