Zelfgemaakte croutons hoe lang kun je die bewaren?

Ik heb oud brood over waar ik croutons van wil maken, maar hoe lang kan ik deze bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een vraag die je niet zomaar met een bepaalde periode kan beantwoorden. Het hangt ervan af hoe je je croutons maakt. Als je ze volgens de regels van de kunst bakt in een pan met boter of olie zijn ze hoogstens een 2-tal dagen houdbaar. Als je ze in een oven onder de grill roostert zonder enige vorm van een vetstof dan kan je ze tot een maand bewaren in een goed gesloten doos met een keukenrolpapiertje onderin. Dit op voorwaarde dat je ze volledig droog laat worden zodat het water compleet uit het brood is. Om dit te bekomen kan je ze in de oven verder laten drogen nadat ze voldoende gekleurd zijn onder de grill. Een andere manier om ze te bewaren is de croutons, als ze gebakken zijn, in te vriezen. Een uurtje of zo voordat je ze wil gebruiken uit de diepvries halen en zo in de soep. Mocht je ze willen gebruiken in een salade even opwarmen in een pan en klaar zijn de croutons. (Dit kan je ook doen als je ze warm in een soep wil doen) Smakelijk ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100