Is voorgegaard vlees helemaal gaar?

Heb kipspiezen en op de verpakking staat voorgegaard, kan ik deze dus gewoon met de hand pakken op de bbq gooien en niet mijn handen daarna te wassen ivm kruisbesmetting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het vlees voldoende heet laat worden op de barbecue, dood je de bacillen die je er met de hand op aanbrengt. Dus, al zou je kruisbesmetting veroorzaken, het vlees wordt toch veilig om te eten. Om op je eerste vraag terug te komen, ja, het vlees ís al gaar, en zou eigenlijk al zo geconsumeerd kennen worden. Maar een hamburger en/of een frikandel worden wel lekkerder met een krokant korstje.

Goeie raad van een professional: ALTIJD handen wassen als je aan het koken bent. Ten eerste is dat hygiënisch en ten tweede ga je geen smaken ongewenst overbrengen.

kruisbesmetting is vooral met vers vlees/vis en het gereedschap dat je hiervoor gebruikt.Je handen dragen altijd bacterieén mee, ongeacht of je vlees aanraakt of niet. Het is altijd verstandig om regelmatig je handen te wassen. Het is dus belangrijk om voor vis/vlees/groente een eigen snijblad te gebruiken en je mes goed te reinigen voordat je het volgende product aanpakt. Wat betreft ,,voorgegaard,, dit is enkel een manier om ervoor te zorgen dat je sneller klaar bent met koken. In de consumptie maatschappij waarin wij leven is dit een hulpmiddel om tijd te besparen.Dit is overgewaaid in de jaren 50 uit amerika.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100