Je kunt er warme chocolademelk van maken.
Recept:
Benodigdheden:
- 1 reep pure chocolade van 20 of 25 gram
- 2 dl. melk
Bereiding:
Breek de chocolade in stukjes en doe de stukjes in een grote (melk)beker. Schenk de melk op de chocolade. Zet de beker in de magnetron en verhit de melk: 1 ½ minuut op de hoogste stand (700 Watt). Roer de chocolademelk goed door en verhit de melk opnieuw: 1 minuut op de hoogste stand (700 Watt). Roer de chocolademelk nog één keer door en drink hem zo warm mogelijk.
Als je geen magnetron hebt kun je de chocolade ook au bain-marie (= bakje in een pannetje heet water) laten smelten. Daarna melk koken. De gesmolten chocolade en de melk in een beker doen en daarna goed doorroeren.
Ook geef ik je een link met 562 chocoladereep recepten.
I.p.v repen kun je ook chocoladeletters gebruiken.
Tussen al deze recepten zit vast wel een recept dat je lekker vindt.
Zie voor de recepten: http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=chocolade%20reep&type-recepten=recept