Zijn energy snoepjes Napoleon gevaarlijk voor je?

Je hoort vaak dat je Napoleon energy snoepjes hartkloppingen kunt krijgen? Maar is dat zo als je er te veel eet? En kun je eraan doodgaan? Ik heb het 1 keer gegeten maar kan ik het nog een keer eten? Is het niet gevaarlijk dan voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 snoepje eten zal niet zo gevaarlijk zijn. Net zoals 1 kop koffie drinken niet zo schadelijk is. Ik weet niet precies hoeveel caffeine er per snoepje in zit, maar probeer er niet teveel van te eten. Veel cafeine is overbodig voor je lichaam, het kan soms handig zijn voor een korte boost bij bijvoorbeeld sporten. Zoals bij veel dingen, als er 'te' voor staat is slecht. 1 snoepje is niet zo erg, maar hele zak achter elkaar opeten is te veel en niet zo goed voor je. Toegevoegd na 1 minuut: Hartkloppingen is inderdaad een symptoom van teveel caffeine innemen. Het blijft snoep, wat niet nodig is voor je lijf. Als je ze lekker vind, eet ze dan af en toe eens. Niet te veel en niet te vaak, dan ga je er echt niet dood aan. Of je moet er in stikken ;)

volgensmij valt het wel mee hoe gevaarlijk ze zijn hoor.. ik vind die snoepjes heel lekker en als er een zak thuis ligt eet ik hem meestal helemaal op en ik heb nooit ergens last van. in een snoepje zit natuurlijk niet zoveel 'energie' als in Redbull bijvoorbeeld hé..

Nee, twee van die snoepjes is niet gevaarlijk. Het snoepje heeft de smaak van een energydrankje, maar ook werkzame bestanddelen zoals cafeïne, taurine en vitaminen B. Vijf Napoleon Energy-snoepjes zijn ongeveer gelijk aan één blikje energydrank van 250 ml of 1 kop koffie. Wat doen de werkzame bestanddelen in het snoepje? De cafeïne en taurine zorgen ervoor dat je langer alert blijft, het houdt je scherp en je kan langer doorgaan. Taurine is een lichaamseigen stof die een gunstige werking heeft op de hartspieren en het zenuwstelsel. De verschillende vitamine B-complexen hebben elkaar nodig om hun werking te kunnen doen. Vitaminen B hebben het vermogen om in de rode bloedcellen extra zuurstof aan te maken en dragen bij aan de energievoorziening in het lichaam. Voor welke groepen is Napoleon Energy af te raden? Vanwege het hoge cafeïnegehalte wordt dit snoepje niet aanbevolen voor kinderen, personen die gevoelig zijn voor cafeïne en zwangere en lacterende vrouwen. http://www.mijn-napoleon.nl/nl/faq/energy/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100