Wat eten ze in Londen met oud en nieuw?

Zoals appelflappen en oliebollen bij ons in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

In feite niets speciaals, want er is geen vaste traditie met één bepaald gerecht wat traditioneel is in Londen, of überhaupt in Engeland. Voor een écht traditioneel gerecht rond de Kertsdagen, moet je naar Kerstavond, want dan is wel héél typisch kalkoen of geroosterde een, en de beroemde 'Christmas pudding' als toetje (voor wie nog iets kan eten...) In Londen draait de hele viering van Oud en Nieuw heel erg om de Big Ben om, net zoals in New York draait het om Times Square, of in Spanje om de Puerta del Sol. In Engeland zou je kunnen zeggen dat na een lekker uitgebreid diner, wordt er met champagne getoast, en dan zingt men samen (het oude liedje "Auld Lang Syne") en wordt er geknuffeld, zo'n beetje net zoals in andere landen. Een leuke traditie voor de dag erna (1 januari) is de "first footing". De eerste persoon die je huis binnenkomt in het nieuwe jaar, moet een man zijn, en beslist niet blond of roodharig, want dat brengt ongeluk. Als je eerste bezoeker aan deze criteria voldoet, dan heb je geluk voor het hele jaar, en de bezoeker krijgt iets lekkers als cadeau. Ik heb een hele leuke link van de Engelse Wiki geplaatst, met heel veel tradities rond Oud en Nieuw in verschillende landen, inclusief Engeland. Ook een leuke 2e link specifiek met Engelse (en Schotse!) tradities en gewoontes rond Oud en Nieuw.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Year's_Eve
http://www.timeanddate.com/holidays/uk/new...

Volgens de vier seizoenensite eten de Engelsen het volgende: Engeland – Chips met azijnsmaak en een varken aan het spit. Dat is wat de Engelsen eten tijdens oud en nieuw. Op oudejaarsavond gaat er nog een taart gevuld met vlees de oven in. Op deze site vindt je verschillende tradities uit meerdere landen.

Bronnen:
http://vierdeseizoenen.blogspot.be/2011/12...

New Years Eve is een dag waar de Londenaren naar uitzien. Bijna iedereen mag eerder naar huis, en maakt zich op 'to have a party". De restaurants zijn veelal volgeboekt want velen gaan uit eten om een goede basis te leggen voor de drank, want drinken kunnen ze en doen ze dan ook, die Britten! De avond wordt door de meeste jeugd in disco"s, pubs en bars gevierd en de families/jonge gezinnen nodigen vrienden/kennissen uit of worden uitgenodigd. Waar men hier veelal gezellig thuis is, vaak met enkele vrienden of familie/kennissen, met de traditionele versnaperingen als oliebollen, appelbeignets en de koude schotel/ huzarensalade rond middernacht en men vaak gezamenlijk een gezellig TV programma kijkt, rondom knusse huiselijkheid, heeft men geen speciale traditionele hapjes op oudejaars avond. Er staan natuurlijk de 'feesthapjes' op tafel die op elk feestje er wel staan. Chips, knabbels, hapjes etc.en vooral drank is ruim aanwezig. Maar de meesten staan al vroeg klaar om het vuurwerk bij de Tower bridge te bekijken, de klokslagen van de Big Ben mee te roepen en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De ondergrondse metro is die nacht gratis tot in de vroege morgenuurtjes dus blijft het bij goed weer nog lang druk op straat en in de kroegen, clubs, disco's enz. Toegevoegd na 6 minuten: In Wales hebben ze wel een traditie. Op oudejaarsnacht, wanneer de klok van twaalf midnight zijn eerste slag slaat, wordt de achterdeur geopend van het huis, om het oude jaar eruit te laten. Bij de laatste slag van 12, wordt hij weer gesloten om het geluk binnen te houden. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100