Wat kan ik het beste eten voor mijn ontbijt?

Als ik wakker word dan ben ik altijd heel erg slaperig. Dan ga ik ontbijten en op school ben ik tot het 4e lesuur nog slaperig...Ik heb weleens gehoord dat van een goed ontbijt je meer actief bent. Ik drink sowieso melk in de ochtend. Maar wat moet ik nog meer eten/drinken om niet/minder slaperig op school te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een sloot koffie, een peuk, blikje redbull en een mars, prima ontbijtje toch? Maar liever een superontbijt: http://www.fonteine.com/superontbijt.html Of gaat dat ook weer wat ver? Beter geen melk, daar wordt je juist moe van. (denk maar aan warme melk voor het slapen gaan) Water is beter of sap. Banaantje en wat groente, bijvoorbeeld wat sla met tomaat op brood.

een glas verse jus 'orange, en een kommetje muesli met yoghurt, en in de kleine pauze iets van fruit,gegarandeerd succes,door alle vezels en vitamine gaat je lichaam op volle toeren werken,en ben je zo fit.

Je hoort ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en dat is ook wel een beetje zo. Na een nacht slapen heeft je lichaam weer nieuwe energie nodig, dus sla het in de eerste instantie nooit over. Ik eet 's morgens meestal cornflakes met melk/yoghurt en een glas versgeperste sinaasappelsap. Je kan ook fruit eten 's ochtends. Brood kan natuurlijk ook, maar sommige mensen (ik) kunnen dat niet omdat het zo droog is, dat is niet lekker, ik vind iets met melk fijner. Eet smakelijk ;) Toegevoegd na 1 minuut: En natuurlijk op tijd naar bed gaan! Dat is heel belangrijk. Maar doordat je misschien in de pubertijd zit kan het zijn dat je je wat meer moe voelt dan normaal, hebben meer tieners last van.

Ik ben ooit een week een uur eerder wezen opstaan waardoor het leek voor mij alsof ik een uur verder was. Dit heeft uitstekend geholpen. En in dat uur heb je ook nog tijd voor een uitgebreid gezond ontbijt.

Na een nacht slapen kan je lichaam wel een hapje gebruiken. Tijd om te ontbijten dus. Een goede muesli vol granen, noten en gedroogde vruchten brengt je stofwisseling en spijsvertering mooi op gang. Zo begin je de dag energiek zonder dat je in de loop van de ochtend naar suiker en cafeïne moet grijpen. Een goed ontbijt is brandstof voor je hersenen. Toegevoegd na 30 seconden: http://www.vitamins.nl/muesli.htm

Pijnenburg complete start.

geen thee!!!! en wel tomaten dat is goed voor je :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100